Yemek borusu olmayan bebeğe başarılı operasyon

Batman'da, 5 bin’de bir görülen hastalıkla doğuştan yemek borusu olmadığı anlaşılan bebek, zamanında yapılan müdahale ile yemek yiyebilir duruma geldi.

Yemek borusu olmayan bebeğe başarılı operasyon

Ağız ve burun deliklerinden bol miktarda tükürük gelmesi, beslenirken morarması ve nefes alamama şikayeti ile Batman Medical Park Hastanesi'ne getirilen bebeğin, yapılan tetkikler ardından yemek borusu olmadığı anlaşıldı. Medical Park Batman Hastanesi Çocuk Cerrahı Op. Dr. Ali Çiftçi’nin teşhisi sonucu, bebeğin doğuştan yemek borusu olmadığı anlaşıldı.

YEMEK BORUSU OLMAYAN BEBEK

Çocuk Cerrahı Op. Dr. Ali Çiftçi, “Bebek bize geldiğinde yemek borusunun iki parça halinde olduğunu tespit ettik. Yemek borusunun aşağıdaki parçası soluk borusuyla birleşmiş durumdaydı. Bebek nefes aldığında hem akciğerine hem midesine hava gitmekteydi. Bu, çok nadir görülen bir hastalık ve ameliyatları da oldukça zordur. Göğüs boşluğundan girilip kalbin yanından yemek borusunun ucunu bulup, soluk borusundan ayırdık. Daha sonra yukarda kalan parça ile aşağıdaki ucu birleştirdik. Ameliyat yaklaşık 3-3,5 saat sürdü. Ameliyattan sonra Yenidoğan Yoğun Bakımı'nda takibini yaptık ve normal beslenmeye başlayınca da taburcu ettik.” dedi.

 AİLE YENİDEN HAYATA DÖNEN BEBEKLERİ İÇİN MİNNETTAR

Henüz bir günlük bebeklerinin yemek borusu olmadığını öğrenerek çok zorlu saatler yaşayan Sekendür Ailesi ise bebeklerinin sağlığına kavuşmasıyla büyük sevinç yaşadı. Anne Katibe Sekendür, çocuğunun yeniden sağlığına kavuşmasından dolayı Medical Park Hastanesi ve Op. Dr. Ali Çiftçi’ye çok teşekkür ettiğini belirterek, minnettarlığını ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz