YOĞUN BAKIM DERSİ!

Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri Göğüs Hastalıkları AD ve Sağlık Araştırmaları Derneği ile Solunum Platformu tarafından ortaklaşa 'Temel yoğun bakım kursu' düzenlendi.

YOĞUN BAKIM DERSİ!

DÜ Kongre Merkezi'nde düzenlenen kursa farklı üniversitelerden alanında deneyimli 10 öğretim üyesi eğitimci olarak katıldı. Diyarbakır ve çevre illerden 110 kursiyerin takip ettiği ve bir gün süren kursta dört oturum halinde dersler anlatıldı. Kurs sonunda kursiyerlere katılım belgesi verildi.

YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ

Kurs hakkında bilgi veren Solunum Platformu Başkanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, yoğun bakım ünitelerine ve bu ünitelerde görev alabilecek nitelikli yetişmiş personel ihtiyacında giderek bir artış olduğunu belirterek, doktorlara yönelik bu kursun düzenlenme amacının temelinde bu ihtiyacın giderilmesinin olduğunu söyledi.

SAĞLIK PERSONELLERİ

Kurs programı sırasında yoğun bakım ünitelerinde kullanılacak invaziv ve noninvaziv mekanik ventilatör tedavileri, weaning, yoğun bakımda beslenme, sedasyon, ağrı kontrolü, profilaktik tedaviler, böbrek hasarına yaklaşım konularında sunumlar yapıldı. Eğitimci hocalar tarafından anlatılan teorik bilgilerin pekişmesi amacıyla örnek olgu sunumları yapıldı.

ALINAN EĞİTİM ORANI

DÜ Göğüs Hastalıkları AD Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit kurs sonunda yaptığı konuşmada yoğun bakımlarda istihdam edilecek kalifiye elemanların yetiştirilmesinde bu tür eğitimlerin önemli olduğunu söyledi. Şenyiğit, bundan sonra uygulamalı eğitimi de kapsayacak şekilde bu etkinliklerin periyodik olarak tekrarlanmasının faydalı olacağını söyledi. Şenyiğit, ayrıca bu tür eğitim kurslarının yoğun bakımlarda çalışan ekibin diğer üyeleri olan hemşire, sağlık memuru, tekniker ve yardımcı personellerine yönelik olarak ta düzenlenmesi gerektiği ve böylece yoğun bakımlardaki hizmet kalitesinin yükseltilip ölüm oranlarının düşürülebileceğini kaydetti

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler