Görüş Bildir

Zabıta denetimde

Diyarbakır Kayapınar ilçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe sınırları içinde faaliyette olan lokantalarda denetim yaptı.

Zabıta denetimde

Denetimlerde eksiklikleri olan iş yerlerine uyarı yapılırken, denetimlerin Ramazan ayı süresince devam edeceği belirtildi.

Kayapınar Belediyesi Zabıta ekiplerinin üretim yapan iş yerlerine yönelik denetimleri devam ediyor. Zabıta ekipleri ilçe sınırları içinde faaliyette olan lokantalarda denetim yaptı.

RAMAZAN ÖNCESİ

Denetimlerde genel temizlik, fiyat tarifeleri, personel sağlık karne kontrolü, iş kıyafeti, iş yeri ruhsatı ve iş yerlerinde zabıta yönetmenliği hükümlerine uygunluk gibi detaylara bakıldı. Denetimlerde eksiklikleri olan iş yerleri uyarı yapılırken, kurallara uyanlara ise teşekkür edildi. Denetimler hakkında bilgi veren Zabıta Müdürü Ekrem Kaçar, "Denetimlerimizde öncelikli alarak gıda üretim koşullarına aykırılığın kontrol edildi. 34 iş yerinde denetim yaptık. Yapılan denetimlerde çalışanların sağlık karneleri, fiyat tarifesi, temizlikteki eksikliklere bakılmıştır.

KURALLARA UYMAYAN

Denetimlerde belirlenen kurallara uymayanlar hakkında uyarı işlemi yaptık. Devamı halinde gerekli cezalar uygulanacaktır. Denetimlerimiz Ramazan ayına kadar yoğun olarak devam edecektir. Aynı şekilde ay boyunca denetimleri artıracağız. Hiç kimse halkın sağlığı konusunda eksikliğe düşmesine izin vermeyeceğiz. Bu konuda halkımızın da duyarlı olmasını ve gördükleri eksiklikler konusunda bizleri bilgilendirmelerini bekliyoruz" dedi.

Zabıta ekiplerinin yaptığı denetimlerde kurallara uymadığı tespit edilen lokantalara ihtar verildi. Yazılı ihtar verilen iş yerleri bir hafta içinde yapılacak kontrollerde belirtilen eksikleri gidermemeleri halinde cezai işlem yapılacağı belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi