“Beyaz toroslarla mesaj verilmek istendi”

Diyarbakır eski milletvekili ve deneyimli siyasetçi Mesut Değer, Bursaspor-Amedspor maçında tribünlerde 1990’lı yılların karanlık zihniyetini yansıtan beyaz Toros ve o dönemdeki karanlık aktörlerin resimlerinin açılmasının sıradan bir olay olmadığını söyledi.

“Beyaz toroslarla mesaj verilmek istendi”

Milletvekili olduğu dönemlerde Diyarbakırspor’a karşı bu tür olayların yaşandığını ve kendisinin her mecrada buna karşı mücadele verdiğini anlatan Değer, Bursa’da yaşananların aynı zamanda hükümete karşı da mesajlar içerdiğini ve bunun iyi irdelenmesi gerektiğini kaydetti.

“TOPLUMSAL FAY HATLARI KAŞINMAK İSTENİYOR”

Değer,” Bursaspor - Amedspor maçında “yeşil” “beyaz Toros” resimlerinin açılması kabul edilemez

Şiddet ve nefret dilinin kullanılması ve provakasyonu yapanlar ve sorumlular hakkında yasal işlemler tatmin edici olmalıdır.TFF maçtaki saldırgan Bursaspor’a ağır ceza verilmeli maç iptal edilmeli Amedspor hükmen galip gelmelidir. Ülke olarak depremin yaralarını sarmaya çalıştığımız bu dönemde yaşananlar sıradan olaylar değildir. Toplumsal fay hatları kaşınmak istenmektedir. O pankartlarla bunun mesajı verilmek istenmekte olup hedef de doğrudan hükümettir. Bunu iyi okumak lazım. En ince ayrıntısına kadar incelenmeli ve gerekli cezalar uygulanmalıdır.” dedi.

Kaynak: Spor Merkezi

Çok Okunan Haberler