3 milyon TL şart

Diyarbakırspor, 2.5 yıldır yaşadığı transfer yasağını aşmak için eski futbolcu ve teknik adamlardan uzlaşma bekliyor. Sorunun aşılması için de en az 3 milyon TL’ye ihtiyaç olduğu belirtiliyor.

3 milyon TL şart

‘KOLAYLIK SAĞLAYIN İŞ ÇÖZÜLSÜN’

Diyarbakırspor, Ocak 2011’den beri aşamadığı transfer yasağı için kulüpten alacaklı olan 35 futbolcu ve 10 teknik adamdan anlayış bekliyor. Yaklaşık 2.5 yıldır alt yapıdaki futbolcularla yola devam eden ve bu nedenle son 2 yılda iki lig aşağı düşerek 3.Lig’e kadar gerileyen Diyarbakırspor, alacaklılardan belli bir rakam için feragat etmelerini isterken, önümüzdeki günlerde bir komisyon kurularak futbolcu ve teknik adamlarla irtibat sağlanacağı ifade ediliyor. Alacaklılara “Bu şekilde paranızı almanız mümkün değil. Şu anda kulübün önü kapalı. Kulüp amatöre düşerse paranızı alamazsınız. Şayet uzlaşmaya gelerek alacağınızın büyük bölümünden vazgeçerseniz paranızın en azından bir bölümünü alırsınız” mesajı verilecek.

UZLAŞMA İÇİN PARA LAZIM

Bazı futbolcu ve teknik adamların Diyarbakırspor’a karşı vefa göstererek uzlaşmaya sıcak baktığı öğrenilirken, alacaklıların tamamının tavrı sorunun çözümünü tayin edecek. FİFA’nın koyduğu transfer yasağı Ocak 2013’te sona erecek olan Diyarbakırspor, bu tarihe kadar transfere engel borçları çözmek istiyor. 8 milyon dolayındaki engelin uzlaşma ile kaldırılması için en az 3 milyon TL’ye ihtiyaç olduğu belirtiliyor.

Öte yandan 7 aydır savcılıkta olan müfettiş raporlarıyla ilgili yönetimin daha önce açıkladığı gibi bu hafta içinde harekete geçmesi bekleniyor. Barodan davaya müdahil olarak iddianame ve mahkeme süreciyle ilgili işlemleri hızlandırması isteniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler