Görüş Bildir

80'lere mi dönüyoruz?

Milli takımımız lider gittiği Hollanda'da 6-1 gibi farklı bir yenilgiyle sahadan ayrıldı. 1987 yılından bu yana ilk kez bir maçta 6 gol birden yiyen milliler tüm futbolseverleri, bol gollü mağlubiyetlere alışmak zorunda kaldığımız 1980'lere geri götürdü... Hurriyet.com.tr; 1980'lerin futbolcularına, teknik direktörlerine sordu: Neler oluyor?

80'lere mi dönüyoruz?

İtalyanlar; defansif ancak kontrataklara bağlı top oynar, İngilizler kanatları çok iyi kullanır, Almanlar son düdük çalana kadar koşturur, Hollandalılar hücum futbolunu benimser...                

Futbolu 'ekolleşmiş' ülkeler, 1970'lerde de 2020'lerde de aynı karakteristik özelliklerine bağlı kalıyorlar. Yani futbolu gelişmiş her ülkenin bir tarzı var.

TÜRK FUTBOLUNUN 'KİMLİĞİ'

Türk futbolunun 'değişken' kimliği ise yıllardır tartışma konusu. Örneğin birçok otorite tarafından 'gizli favori' olarak gösterilen Türk A Milli Futbol Takımı, Euro 2020'de en kötü senaryoların bile ötesine geçerek, turnuvanın en kötüsü oldu.

SON 30 YILIN EN BÜYÜK HEZİMETİ

Euro2020 sonrasında da travma devam etti. 90+7'de Karadağ'a kaybedilen 2 puanın ardından A Milliler grup lideri olarak gittiği Hollanda deplasmanından 6-1 gibi tarihi bir yenilgiyle döndü. Millilerimiz, Ekim 1987'deki 0-8'lik İngiltere hüsranından bu yana ilk kez kalesinde 6 gol gördü.

1980'LERE GERİ Mİ DÖNÜYORUZ?

Şu anki kadromuzu oluşturan futbolcuların büyük çoğunluğunun, Avrupa'da üst düzey takımlarda top koşturuyor olması da tartışmaları alevlendirdi. Kamuoyunda, oynanan tek bir kötü maçtan çok "Neden bir türlü istikrarı yakalayamıyoruz?" sorusu gündeme geliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi