Görüş Bildir

A Milli Takım'ın Rakibi İngiltere

A Milli Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında 22 Mayıs 2016 Pazar günü İngiltere'yle bir hazırlık maçı oynayacak.

A Milli Takım'ın Rakibi İngiltere

A Milli Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında 22 Mayıs 2016 Pazar günü İngiltere'yle bir hazırlık maçı oynayacak.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yaptığı açıklama şu şekilde;

A Milli Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında 22 Mayıs 2016 Pazar günü İngiltere’yle bir hazırlık maçı oynayacak. İngiltere’nin Manchester kentinde yer alan City of Manchester Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmanın başlama saati önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacak.

Müsabakanın tarihiyle ilgili oluşabilecek yanlış anlaşılmaların engellenmesi amacıyla aşağıdaki açıklamayı kamuoyunun bilgilerine arz etmek isteriz:

"2016 Avrupa Şampiyonası hazırlık sürecinde oynanacak tüm karşılaşmalar ve tercih edilen rakipler, Milli Takımımızın hazırlık stratejileri için hiç kuşku yok ki çok büyük önem arz etmektedir. Hazırlık dönemi planlama çalışmaları sürerken, İngiltere Futbol Federasyonu’ndan gelen hazırlık karşılaşması teklifi; uygun bir tarih bulunması için yapılan karşılıklı değerlendirmeler sonucu kabul edilmiştir.

Federasyonumuz, herhangi bir kulübümüzün hakkına dokunmadan, herhangi bir kulübümüzü mağdur etmeden, Spor Toto Süper Lig’deki yarışma dengelerini bozmadan ve A Milli Takımımızın geniş kadrosundan faydalanılarak bu karşılaşmanın 22 Mayıs 2016 tarihinde Manchester kentinde oynanmasının uygun olacağını düşünmüştür."

A Milli Takımımız tarihinde İngiltere’yle 10 kez karşı karşıya geldi. Tamamı resmi olan bu müsabakaların ikisi beraberlikle sonuçlanırken 8 karşılaşma İngiltere’nin galibiyetiyle sonuçlandı. 22 Mayıs’ta oynanacak karşılaşmayla A Milli Takım tarihinde İngiltere’yle ilk kez özel bir maçta karşı karşıya gelmiş olacak.

Kaynak: Fanatik

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi