Afyon değil Adıyaman

Adıyaman’da oynanan Adıyaman Lisesi-Diyarbakır Fatih Lisesi maçında işi siyasete çeviren Adıyamanlı grup Diyarbakır ekibinin oyuncularını linç etmeye kalkıştı.

Afyon değil Adıyaman
Sahada saatlerce mahsur kalan Fatih Lisesi oyuncularını korumakta zorlanan polislerin Diyarbakırlı oyuncuları trünleri tahrik ettikleri gerekçesiyle gözaltına alması ayrı bir skandal oldu.

BERABERLİĞİ HAZMEDEMEDİLER Adıyaman'da gerçekleştirilen liselerarası futbol bölge şampiyonasında ortalık savaş alanına döndü.

Adıyaman Esentepe Stadı'nda oynanan futbol bölge şampiyonasında finale kalan Adıyaman Atatürk Lisesi ile Diyarbakır Fatih Anadolu Lisesi karşılaşmasında olaylar çıktı.

Gergin başlayan karşılaşmada 1-1 olan maçın ikinci yarısında Adıyaman Atatürk Lisesi gol atınca durum 2-1 oldu. Grup birincisi olacak takımı belirleyecek maçın son dakikasında Diyarbakır ekibi beraberliği yakaladı. Bu durumda grup şampiyonu olan Fatih Lisesi,Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı kazandı.

DİYARBAKIRSPOR BANDAJI TAHRİKMİŞ (!) Skoru hazmedemeyen Adıyamanlı grup, Diyarbakır ekibini linç etmeye kalkıştı. Yaşanan bu gerginliğin ardından Adıyamanlılar, Diyarbakır Fatih Lisesi sporcularından bir futbolcunun kolunda taşıdığı Diyarbakırspor’un renkleri olan Yeşil-Kırmızılı bandajın PKK’nın rengi olduğunu ve bunu kendilerine gösterdiğini iddia ederek işi siyasete çevirdi.

Terör örgütünün propagandası yapıldığını savunan Adıyamanlı taraftar ve sporcular Diyarbakırlılar ile birbirine girdi. Saha savaş alanına dönünce polis ekipleri çok sayıda takviye istedi.

Polisler sahaya girdi ve kavgayı ayırmaya çalıştı. Çok sayıda kişinin karıştığı kavgayı ayırmakta polis güçlük çekti.

ÇİRKİNLİĞE BAYRAK ALET EDİLDİ Yaşanan kavga saha dışında da devam etti. Adıyamanlı gençler sözde terör örgütünün renklerini temsil eden bandajı gösterdiğini bahane ettikleri Diyarbakırlılara karşı Türk bayrağı getirerek, tel örgülere astı.

Polisin uzun süren uğraşlarının ardından olayları yatıştırabildi. Olayla ilgili savcılık tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Diyarbakır ekibini linçten kurtarmakta zorlanan polisin Fatih Lisesi oyuncularını gözaltına alması bir başka gariplik oldu. Sadece Adıyamanlılara göre değil Adıyaman polisine göre de ‘Diyarbakırspor’un renkleri suç’ sayıldı (!).

Kaynak: Diyarbakır Söz