Görüş Bildir

Akhisar Belediyespor'un bedava golcüsü

Akhisar Belediyespor'un sezon başında İngiltere Premier Lig takımlarından Fulham'dan bonservis ödemeden kadrosuna kattığı Hugo Rodallega, gol krallığı yarışında milyonlarca euro bonservis ücreti verilerek transfer edilen yıldızları geçti.

Akhisar Belediyespor'un bedava golcüsü
Fenerbahçe'nin Van Persie ve Fernandao'nun sadece kulüplerine 10 milyon Euro ödediği bir piyasada sıradan bir futbolcunun bonservis bedeli 2-3 milyon eurodan başlarken, yeşil siyahlılar, Premier Lig'den golcü bir oyuncuyu, çok düşük maliyetle renklerine bağladı.
Rodallega'yı bonservis alan Akhisar Belediyespor, Kolombiyalı yıldıza diğerlerinin altında ücret ödüyor. Beşiktaş, yıllık 3.5 milyon Euro garanti ücret ödediği Mario Gomez'e karşılık Kolombiya milli takım formasını 43 kez giyen Rodallega'ya yılda 750 bin euro veriliyor.
Her transfer döneminde, "Biz futbolcuya ödeyebileceğimiz rakamları teklif ederiz" diyen yöneticiler, Rodallega'nın Akhisar Belediyespor'da son derece mutlu olduğunu belirtti, "Oyuncularımıza paradan önce huzur vaadediyoruz. Bu da bizim yöntemimiz" ifadesini kullandılar.
13 GOL ATTI
Kolombiya'da Deportes Quindio ve Deportivo Cali, Meksika'da Monterrey ve Atlas FC gibi kulüplerde oynadıktan sonra 2009 yılında İngiltere'ye transfer olarak 6 yıl Wigan Athletic ve Fulham'da forma giyen Rodallega, sezon başında Akhisar Belediyespor'la anlaştı. Yeşil siyahlı formayla ligde 13, kupada 1 gol atan 31 yaşındaki Rodallega, Akhisar Belediyespor'un 4 yıllık Süper Lig macerasındaki en skorer futbolcusu oldu. Kolombiyalı yıldız, ligdeki 13 gollük performansıyla kendi kariyer rekorunu da kırdı.
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi