Akıbeti aynı oldu

Diyarbakır takımlarının ezeli rakibi olan ve Diyarbakırspor’a küme düşme serisi yaşatan Bursaspor aynı akıbeti yaşıyor. Son yenilgiyle Bursaspor 3. Lige düştü.

Akıbeti aynı oldu

TFF 2. Lig Beyaz Grup 34. haftasında sahasında 1461 Trabzon'a 2-1 yenilen Bursaspor, TFF 2. Lig'e veda etti.

Sütaş Timsah Park'ta Bursaspor ile 1461 Trabzonspor karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk yarısında Çatağay Yılmaz 29. dakikada kazanılan penaltıyı gole çevirerek Bursaspor'u 1-0 öne geçirdi. İlk yarının uzatma dakikalarında İlhan Depe ile 1461 Trabzonspor beraberliği yakaladı ve ilk devre 1-1 sona erdi.

Karşılaşmanın 90. dakikasında Atabay Çiçek'in golüyle öne geçen Trabzon temsilcisi, karşılaşmayı da 2-1 kazandı.

Bu sonuçla normal sezonun bitimine 4 hafta kala Bursaspor'un ligden düşmesi kesinleşti. Maçın ardından yeşil-beyazlı taraftarlar ve futbolcular üzüntü yaşadı.

TÜRK FUTBOL TARİHİNDE BİR İLK YAŞANDI

Son sıradaki Adıyaman FK'nin ligden düşmesinin kesinleştiği grupta Süper Lig'de 2009-2010'da şampiyonluğa ulaşarak bunu başaran 5. takım olan 20 puanlı Bursaspor da lige veda etti.

Süper Lig'de şampiyon olarak tarihi bir başarıya imza atan Bursa temsilcisi, son yıllardaki başarısız sonuçların ardından 3. Lig'e de düşmekten kurtulamadı.

Türk futbol tarihinde ise Süper Lig şampiyonluğu unvanı bulunan bir takım ilk kez 3. Lig'e düştü.

DİYARBAKIR’IN EZELİ RAKİBİYDİ

Diyarbakır ve Bursa’daki maçlarda Diyarbakır takımlarına karşı agresif ve saldırgan tutumlarıyla bilinen, Diyarbakırspor’un amatöre kadar düşmesine neden olan takımların başında gelen Bursaspor tarihi bir akıbeti yaşıyor. Bursaspor’da seri bir şekilde süper ligden, 1. Lige, sonra ikinci lige ve bu sezonda 3. Lige düştü. Diyarbakır’ın efsane takımı Diyarbakırspor’da benzer bir durum yaşamıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz