Altay'dan Alsancak Stadı için yardım talebi

Altay Başkanı Cihangir Marmara, kulübü ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar'dan, Alsancak Stadı konusunda yardım istedi.

Altay'dan Alsancak Stadı için yardım talebi

2014-15 sezonu başlamadan 1 hafta önce depremde yıkılma riski bulunduğu gerekçesiyle kapatılan tesisin kiracısı olduklarını hatırlatan Başkan Marmara, "Alsancak Stadı'nı hem diğer İzmir kulüplerine kiralıyor, hem de isim sponsorluğu ve reklam gelirleri ile ayakta duruyorduk. Yaklaşık 2 milyon TL gelirden olduk. Bu olumsuzluğun da etkisiyle 3'üncü Lig'e düştük. Karşıyaka ve Göztepe'ye yeni statlar yapılacak, biz üvey evlat gibi kaldık. İl Müdürlüğü'nden bizi rahatlatacak açıklamalar alamıyoruz. Stadın yeniden bize kiralanacağı konusunda güvence istiyoruz" dedi.
Konuyu Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da ilettiklerini ve sürecin takipçisi olacaklarını dile getiren Nükhet Hotar, tribünlerinin yapımına başlansa bile stadın yeni sezona yetişmeyeceğini hatırlattı. Gaziemir Tesisleri'ne portatif tribün yapılması halinde maç oynanabileceğini dile getiren Başkan Marmara, bu projenin Futbol Federasyonu ve İzmir Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle hayata geçebileceğini belirtti.
Gaziemir'de 1559 metrekare atıl durumda bir arazileri olduğunu hatırlatan Marmara, tapu ve imarı problemi olmayan alana kamp merkezi yapmak istediklerini söyledi. Başkan Marmara, altyapı antrenör ücretlerinin Halk Eğitim Merkezleri'nce karşılanmasını istediklerini fakat, Gaziemir Kaymakamlığı'ndan destek görmediklerini belirterek Nükhet Hotar'dan yardım istedi.

Kaynak: DHA

Çok Okunan Haberler