Altınordu'nun altın gençleri

PTT 1'inci Lig'de 7'de 7 yapan Altınordu, doludizgin play off'a koşarken, gençleri de U19 Elit 1'inci Lig'de hiç yenilmeden, en yakın rakibi Samsunspor'a 18 puan fark atarak 83 puanla şampiyonluğunu ilan etti.

Altınordu'nun altın gençleri

Bu ligin ilk yarısında U17, ikinci yarısında U18 takımı ile mücadele eden kırmızı lacivertliler, şu ana dek oynadığı 31 karşılaşmada 26 galibiyet, 5 beraberlik aldı. Rakip fileleri 97 kez havalandırırken, kalesinde sadece 13 gol gören Altınordulu gençler, 19 karşılaşmayı ise gol yemeden noktaladı.
Geçen sezon 34 maçta 80 puan toplayıp 94 gol kaydeden Galatasaray'ın başarısını gölgede bırakan Altınordu, Yusuf Yalçın Arslan, Fatih Aktay, Alican Özfesli, Ali Berkin Şenol, Kerim Alıcı, Çağlar Söyüncü, Cengiz Ünder, Seydi Kayasoy, Ali Mert Aydın, Arda Hilmi Şengül, Enis Durak, Selçuk Öztürk ve Onur Demir'i U17 ve U18 Mili Takımlarına gönderdi. Çağlar ve Cengiz A Takım'a yükselirken, Fatih Aktay, Kerim Alıcı ve Alican Özfesli de zaman zaman A takım kadrosunda kendilerine yer buldular.
GOLE DOYMADILAR
Altınordu U19 Takımı, bu sezon en farklı galibiyetini 9-2'lik skorla Orduspor karşısıhda elde etti. Şanlıurfaspor'u 8-0, Osmanlıspor'u 6-1 mağlup eden kırmızı lacivertliler, Denizlispor, Alanyaspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyesporve Elazığspor'u 5-0, Giresunspor, Adanaspor, Elazığspor ve Kayserispor'u 4-0'lık sonuçlarla yenip farklı galibiyet serisini devam ettirdi. Takımın en skorer oyuncusu 14 gol atan Ali Mert Aydın oldu, Süleyman Güneş 13, Barış Alıcı ise 12 gol kaydettiler.
ÖDÜL İSPANYA GEZİSİ
Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, şampiyon kadronun oyuncularını armağan olarak İspanya'ya götüreceklerini ve orada kardeş kulüp Athletic Bilbao'nun yanı sıra BASK bölgesi ekipleriyle maçlar oynayacaklarını söyledi. Özkan, "Gençlerimiz çok başarılı bir sezon geçirdi. Bunu hem elde ettikleri skorlarla, hem de milli takımlar ve A takımımıza yükselen oyuncularla gösterdiler. İspanya onlar için hem bir ödül, hem de Avrupalı meslektaşlarıyla kendilerini kıyaslayabilecekleri bir ortam. Eminim ki, buradaki herkes futbol yaşamlarının en önemli deneyimlerini İspanya'da yaşayacak" dedi.

Kaynak: DHA