Amatör spor kulüplerine yardım

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentteki 39 amatör spor kulübüne nakdi yardımda bulundu. Amatör spor kulüplerinin lige katılım paylarını ödemesini sağlamak amacıyla yapılan yardım töreninde konuşan Eş Başkan Fırat Anlı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin "kimsesi olmayanların kimsesi” olduğunu söyledi.

Amatör spor kulüplerine yardım

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü, spor kulüplerinin lige katılması için amatör spor kulüpleriyle dayanışma töreni düzenleyerek, 39 amatör spor kulübüne nakdi yardımda bulundu.

Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Cep Sineması Salonu’nda düzenlenen dayanışma törenine, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Remzi Dayan, amatör spor kulübü başkanları, il temsilcileri ve sporcular katıldı.

Dayan teşekkür etti

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç’in ardından konuşan ASKF Başkanı Remzi Dayan, Büyükşehir Belediyesi’ne amatör spor kulüplerinin lige katılım paylarını ödemesinden dolayı teşekkür etti. Dayan, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı'nın kendileri için bir şans olduğunu dile getirdi.

‘Büyükşehir kimsesi olmayanın kimsesidir’

Katılım paylarının amatör spor kulüpleri için önemli bir stres kaynağı olduğunu belirten Eş Başkan Fırat Anlı, “Kurumu olmayanların, kimsesi olamayanların kimsesi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'dir. Diyarbakır barışın başkenti bir şehirdir. Diyarbakır sporun da kardeşliğin de başkenti olacaktır. Bizde bu halkın iradesinin bileşkesi olarak, 15 bin kilometrekarelik Diyarbakır toprağında, 17 ilçemizle bir milyon 700 bin insanımızla birlikte başarılı olacağız.” diye konuştu.

‘Hep birlikte başaracağız’

Spor camiasının bütün zorluklara rağmen başaracağına inandığını vurgulayan Anlı, Amedspor ve Diyarbakırspor’a başarılar diledi. “Bizim ilkesel bir tutumumuz var. O da şudur: Yoksulun yanındayız, yaşlının yanındayız, hastanın yanındayız, kadının yanındayız, engellinin yanındayız, kimsesizin yanındayız.” diyen Anlı, profesyonel ligde kimi imkan ve kaynakları olan kulüplerden daha fazla amatör spor kulüpleri ve sporcuların yanında olduklarını, olacaklarını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından kulüplere dayanışma amaçlı yardım dağıtımı yapıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz