Görüş Bildir

Amatöre düştükten sonra mı?

Diyarbakırspor’un kaderini tayin edecek müfettiş raporlarının 6 aydan beri savcılıkta olduğu ortaya çıktı. Bugüne kadar hiçbir işlem yapılmaması ve kamuoyunun bilgilendirilmemesi kafaları karıştırıyor.

Amatöre düştükten sonra mı?
28 ARALIK 2011’DE SAVCILIĞA VERİLDİ AMA   2011 yılı Şubat-Mayıs ayları arasında kulübün hesaplarını inceleyen İçişleri Bakanlığı Dernekler Genel Müdürlüğü müfettişleri,6 bin sayfadan ve çok sayıda klasörden oluşan dosyayı Diyarbakır Valiliği’ne gönderdi. Vali Mustafa Toprak, raporların son halini inceledikten sonra adli makamlara sevk edilmesi için Dernekler İl Müdürlüğü’ne talimat verdi. Dernekler İl Müdürlüğü’nün de dosyayı hukuki işlem yapılmak üzere kopyalarını Diyarbakırspor,Maliye ,SGK ve TFF’nin yanı sıra savcılığa ulaştırdığı ortaya çıktı. Ne var ki 28 Aralık 2011 tarihinde ilgili kurumlara iletilen raporlar sırra kıdem bastı.

MÜFETTİŞLER HER ŞEYİ YAZDI AMA   6 aydan bu yana hukuki anlamda hiçbir işlem yapılmaması ya da yapılmışsa bunun kamuoyundan gizlenmesi kafalarda soru işaretleri bırakıyor. Müfettişlerin kulübü bataklığa sürükleyen tüm yolsuzluk ve üsülsüzlükleri rapor ettiği ortaya çıkarken, hukuki anlamda gereğinin yapılmamasının bir dönemde kulüpte görev yapmış devlete ve siyasilere yakın isimlerin olmasından kaynaklandığı iddia ediliyor. Bu iddialar resmen olmasa bile ilgili kurumlar tarafından da teyit ediliyor.

YÖNETİM NEDEN SESSİZ KALIYOR? Kafaları en çok karıştıran olay ise savcılık aşaması ve Diyarbakırspor yönetiminin tutumu. İddianame hazırlandı mı ?, hazırlanmadıysa 6 ay boyunca neden hazırlanamadı?,hazırlık çalışması devam ediyorsa ne zaman tamamlanıp kamuoyuna açıklanacak?,raporların kopyasını alan yönetim bugüne kadar savcılığa ve ilgili kurumlara kulübün hakkını aramak için başvurdu mu?,yönetim kulübü kötü yönetenlerle ilgili suç duyurularında bulundu mu?,bunları yapmadıysa nedeni nedir?. Bu gibi sorular cevap beklerken,gerçekleri kamuoyuna açıklamakla görevli basın mensuplarına bilgi verilmeyerek adeta koca çınarı batıran zihniyetin korunmasının takdirini kamuoyuna bırakıyoruz.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi