Görüş Bildir

Amed Sportif Faaliyetler'e icra takibi

TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta mücadele Amed Sportif Faaliyetler'e iç saha maçlarını oynadığı stadyumun kira bedelini ödemediği gerekçesiyle Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce yapılan icra takibinde takımın gelirine el konulma kararı alındı.

Amed Sportif Faaliyetler'e icra takibi

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki 33 bin kapasiteli Diyarbakır Stadyumu'nda maçlarını oynayan Amed Sportif Faaliyetler, 240 bin lira kira bedelini ödemediği için icra işlemleri başlatıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan icra takibinde, takımın gelirlerine el konuldu.

İCRA TAKİBİ BAŞLATILDI

Konuyla ilgili Amed Sportif Faaliyetle'inden yapılan yazılı açıklamada, "Diyarbakır Stadı’nda oynadığımız maçların kira bedeli için ödeme yapılmadığı gerekçesiyle Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce kulübümüze icra gönderilerek kulüp gelirlerine el konulmuştur. Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bu davranışıyla Fenerbahçe’den sonra bünyesinde en çok lisanslı sporcu bulunduran ve yaptığı çalışmalar ile kentimizde yaşayan binlerce genci spora yönlendirmeyi başaran Amedspor’a yardımcı olup, yükünü hafifletmek yerine gönderdiği icra ile kulübümüze çok zor durumda bırakmıştır. Kulübümüzün de birçok spor kulübü gibi maalesef ödeme yapmakta zorlandığı bir gerçektir. Ancak bilinsin ki, Amedspor olarak geçmişte olduğu gibi er ya da geç ödemenin yapılacağını belirtiyoruz" denildi.

FUTBOLCU ALACAKLARI

Buarada birçok futbolcuyla yollarını ayıran Amed Sportif Faaliyetler’de, alacaklarını alamayan oyuncular, yaşadıkları sorunları sosyal medya hesaplarında duyurdular. Bazı futbolcular, ‘alacağımız verilmeden kulüple ilişkimiz kesildi’ diyerek sitemde bulunurken, bazı futbolcular ise ‘maddem bizi gönderdiniz alacaklarımızı ödeyin’ diye tepki gösterdi. Futbolcuların sosyal medya hesaplarında yaptıkları bu açıklamalara karşılık olarak Amed Sportif Faaliyetler yönetimi de resmi sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Hiçbir sporcumuzun içeride prim alacağı kalmamıştır’ demesi ise futbolcuların, maç başı ve transfer taksitlerinin ödenmediğini ortaya koydu. Kulüpten yapılan açıklama şöyle:

“Önceki günlerde bazı sporcularımızın sosyal medya mecralarında yayınladıkları açıklamaya ilişkin yönetim kurulumuzun açıklama yapma gereği doğmuştur. Yönetime geldiğimizden beri yaklaşık olarak 5 milyon lira ödeme yaptık. Bu ödemelerin yaklaşık 3 milyon lirasını sporcuya ödenmiş olup hiçbir sporcumuzun içeride prim alacağı kalmamıştır. Bu bağlamda sporcularımızın yaptıkları açıklama gerçeği yansıtmamakla birlikte kulübümüzü ve yönetimimizi zan altında bırakmıştır. Tüm kulüplerde olduğu gibi maalesef kulübümüzün de futbolculara borcu vardır. Fakat şu bilinmelidir ki geçmişte hiçbir sporcunun Amedspor’da alacağı kalmamıştır ve bundan sonra da kalmayacaktır.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi