Amedspor gol yemeyi unuttu

Sezonun ikinci yarısında oynadığı 7 maçın 5’ini kazanan ve yenilgi almayan Amedspor, attığı 20 gole karşılık kalesinde sadece 5 gol gördü. Mesut Bakkal yönetiminde hem hücümda hem savunmada pozitif bir görüntü çizen Amedspor, ikinci yarının en fazla puan toplayan takımı oldu.

Amedspor gol yemeyi unuttu

Geçen hafta deplasmanda Belediye Derincespor’u 2-0 mağlup ederek maç fazlasıyla liderliğe yükselen Amedspor, ikinci yarıdaki göz kamaştıran çıkışıyla şampiyonluğun en güçlü adaylarından olduğunu gösteriyor. Mesut Bakkal’ın göreve gelmesinden sonra oyun planını değiştiren, hem iç saha hem deplasmanda hücüm ağırlıklı oynayan Amedspor,gol yollarındaki üretkenliği kadar savunmadaki başarısıyla da dikkat çekiyor. İkinci yarıda 7 maçta rakip filelere 20 gol bırakan takım, kalesinde sadece 5 gol gördü. Denizlispor ve Sarıyer’den 1’er, İskenderunspor’dan 3 gol yiyen takım, Uşakspor, 68 Aksaray Belediyespor, Derincespor, Düzcespor  maçlarında ise kalesini gole kapattı.

ÇEKDAR VE MERT HÜCÜMÜ AYAĞA KALDIRDI

Amedspor, lig genelinde de gol yollarında ve savunmadaki başarısıyla öne çıkıyor. Rakip filelere bıraktığı 46 golle en fazla gol atan takım olan Amedspor, kendi kalesinde gördüğü 17 golle de Iğdır FK’dan sonra en az gol yiyen ikinci takım ünvanına sahip.

Amedspor’da devre arasında takıma dahil olan Çekdar Orhan ve Mert Çapar, takımın hücümda etkili olmasında önemli pay sahibi oldu. İki futbolcu da golleri ve asistleriyle güç katıyor.

Sezonun ilk yarısında 18 maçta 26 gol atan Amedspor, ikinci yarıda 7 maçta 20 gole ulaştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz