Görüş Bildir

Amedspor yönetimine yeni dernek tepkisi!

Diyarbakır merkezli Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD) kuruldu.İlk etapta Diyarbakırlı spor yazarları ve spor yorumcularından oluşan derneğe zamanla Doğu ve Güneydoğu'nun diğer illerindeki spor yazarlarının da dahil edilmesi planlanıyor.

Amedspor yönetimine yeni dernek tepkisi!

Kuruluşu tamamlanan dernek için önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı açıklama yapılacağı kaydedildi.

Amedspor Yönetiminin Basın Ambargosuna Tepki

GSYD ilk açıklamasını,Amedspor maçlarında son haftalarda uygulanan basın ambargosuna ayırdı.Amedspor yönetiminin önce haksız ve hukuksuz şekilde basın tribününü kaldırdığı, son olarak da Pendikspor maçına bazı basın emekçilerini almadığını vurgulayan GSYD'nin kurucu başkanı Yılmaz Bay'ın imzası ile yapılan açıklamada bu tutum kınandı.

"Basına Yönelik Bu Tutum Kabul Edilemez"

Açıklamada,"Seyrantepede oynanan Amedspor- Pendikspor maçında stadyuma alınmayan bazı basın emekçi arkadaşlarımıza yapılan saygısızlığı kınıyorum. Bu işin sorumlularından derhal bir açıklama bekliyoruz. Bu tutum ve tavrınız size bir şey kazandıramayacağı gibi uygulamalarınızın ne kadar hukuksuz ve anti demokratik olduğunu ortaya koymaktadır. Demekki basın ya size yandaş olacak yada bu tür yaptırımlar uygulayacaksınız öylemi. Basın tribünlerinde yapmış olduğunuz saçma sapan uygulamaya ekonomik ihtiyacınız vardır destek olsun diye ses etmedik Ama Unutmayın sizler bu gün varsınız yarın olmayacaksınız kurumlar ve meslek kuruluşları hep varolacak. Amacı maçı izleyip gazetelere ve köşelerinde yorum yapmaya çalışan arkadaşlarımıza yapılan bu saygısızlığı tekrar kınıyorum"denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi