Görüş Bildir

Amedspor'a yapılan ödemeler geri istendi

Yenişehir Belediyesi Başkanvekili Murat Beşikçi, belediyenin Amedspor’a yaptığı 54 bin TL’lik nakdi yardımı, “kamu zarara uğratıldığı” gerekçesiyle meclis üyelerine "zimmet" çıkarılarak geri istedi.

Amedspor'a yapılan ödemeler geri istendi

Diyarbakır Yenişehir İlçe Belediyesi Meclisi, 5 Ağustos 2019’da 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun “Sporu teşvik etmek amacıyla gençlere spor malzemesi verir, amatör spor kulüplerine ayni ve nakdî yardım yapar ve gerekli desteği sağlar, her türlü amatör spor karşılaşmaları düzenler, yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan öğrencilere, sporculara, teknik yöneticilere ve antrenörlere belediye meclisi kararıyla ödül verebilir” fiilini düzenleyen 14’ncü maddesinin b bendine dayanarak Amedspor Kulübüne ayni olarak 54 bin TL yardım yapılması kararı aldı. Bu karardan sonra 13 Kasım 2019’da Yenişehir Belediyesi Başkanı Belgin Diken görevden alınarak yerlerine ilçe kaymakamı Murat Beşikçi kayyım olarak atandı.

MECLİS ÜYELERİNE TEBLİĞ

Başkanvekili Beşikçi,  yapılan yardımın kamu zararına sebebiyet verdiğini savunarak, söz konusu yardım parasını meclis üyelerinden istedi. Meclis üyelerin gönderilen tebliğde, “Amed Sportif Kulübüne yardım yapılmasına ilişkin 05. 08. 2019 tarih ve 127 sayılı belediye meclis kararında kabul oyu veren meclis üyeleri ile 18. 09. 2019 tarih ve 2368 nolu ödeme emri belgesinde imzası bulunan harcama yetkilisi Botan Moray ve gerçekleştirme görevlisi Ferhat Deriner hesabına kamu zararından doğan alacak olarak kayıt edilerek tahsil edilmesi sağlanmalıdır” denildi.

Kaynak: Spor Merkezi

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi