Ankaragücü taraftarlarından takıma moral yemeği

1910 Genç Ankaragüçlüler Derneği, bugünkü Kayserispor maçı öncesinde futbolcularla yemekte biraraya geldi

Ankaragücü taraftarlarından takıma moral yemeği

Spor Toto Süper Lig'e bugün sahasında yapacağı Kayserispor maçıyla veda edecek Ankaragücü'nde futbolcular ve taraftarlar bir yemekte bir araya geldi.

1910 Genç Ankaragüçlüler Derneği tarafından organize edilen yemeğe, Ankaragücü Teknik Direktörü Hakan Kutlu, teknik ekip ve futbolcular katıldı.

Hakan Kutlu, yemekte yaptığı konuşmada, takımın küme düşmesine rağmen taraftarların kendilerine yakışır bir davranış içinde bulunduklarını belirterek, ''Taraftarlarımız, takım küme düşmesine rağmen örnek bir davranış sergileyerek, Türkiye'ye örnek oldular'' dedi.

Ankaragücü taraftarının son güne kadar takımın arkasında olduğunu ifade eden Kutlu, şöyle devam etti:

''Küme düşmesi kesinleşmiş bir takım olarak bu yemeğe davet edildik. Çok büyük bir sevinç ve şerefle de bu daveti kabul ettik. Bu genç futbolcular, camialarına sonuna kadar sahip çıktılar. Taraftarların da onlara büyük desteği oldu. Hepsine verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Bu sezon çok sıkıntılı günler yaşadık. Eğer gelecek sezon 22 takımlı lig söylemleri gerçekleşmezse, TFF 1. Lig'e düşmüş bir takımız. Taraftarlarımız her zaman sorumluluk bilinciyle hareket ettiler. Tekrar Spor Toto Süper Lig'e yükselmek adına bundan sonra da bu sorumlulukları daha güçlü yapacaklarını biliyorum. Ankaragücü'nde alacağı olanların bunları ötelemesi lazım. 102 yıllık camiayı tekrar hayata döndürüp, TFF 1. Lig'de bir yıl kaldıktan sonra geri döndürmelerini istiyorum.''

Takım kaptanı Aydın Toscalı ise çok sıkıntılı bir sezon yaşadıklarının altını çizerek, ''Bu yemek kaynaşmak adına çok önemliydi. Organizasyonu yapan herkese teşekkür ediyorum. Takım zaten kamptaydı, tek düşüncemiz Kayserispor maçından iyi bir netice almak. Son maçımıza çıkıyoruz, tek isteğim büyük taraftarımızın takımı alkışlayarak uğurlaması. Biz her maça iyi sonuçlar almak için çıkıyoruz, ona göre mücadele ediyoruz. Yaptığımız bireysel hatalardan dolayı kaybediyoruz. Kayserispor maçında bunu en aza indireceğimize inanıyorum'' diye konuştu.

Defans oyuncusu İshak Doğan da lige veda ettikleri için çok üzgün olduklarını vurgulayarak, taraftarlarla yenen yemekte kazandıkları moralle Kayserispor maçında taraftarlara puan ya da puanlarla veda etmek istediklerini söyledi.

1910 Genç Ankaragüçülüler Derneği Başkanı Aydın Çalışkan, sezon sonuna geldiklerini ve matematiksel olarak birkaç hafta önce lige veda ettiklerini hatırlatarak, ''Ligden düştüğümüz için belki birçok futbolcu, belki de hocamız bundan sonra bizimle olmayacak. Bir aile olduğumuzu tüm kamuoyuna göstermek için bu yemeği düzenledik. Kayserispor maçı formalite olmasına rağmen kazanmak istiyoruz, umarım güzel bir sonuç alırız. Taraftar gelsin takımına sahip çıksın. 90 dakika takımlarını desteklesinler ve Ankaragücülü olduklarını tüm Türkiye'ye göstersinler'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz