Antalyaspor'dan tarihi cezaya büyük tepki: "Resmen acımasızlık"

Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, usulsüz seyirci alındığı için 200 bin, taraftarın çirkin ve kötü tezahürat yüzünden de 150 bin olmak üzere toplam 350 bin liralık tarihi cezaya itiraz ettiklerini açıkladı, "Bu miktarda ceza, acımasızlık" dedi.

Antalyaspor'dan tarihi cezaya büyük tepki:
Geçen hafta sahalarında oynadıkları Fenerbahçe maçında elektronik bilet sistemindeki kısa süreli arızada taraftarın usulsüz giriş yaptığı gerekçesiyle para cezasıyla karşılaştıklarını vurgulayan Başkan Gültekin Gencer, şöyle konuştu:
"Sistemdeki arıza nedeniyle kulüplere ceza verilmesinin anlamı yok. Ceza rakamları çok ağır, federasyonumuzun yaptırım gücü olsun ama bu kadar ceza acımasız. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Antalya Stadyumu'na usulsüz seyirci alınmasından dolayı 200 bin, taraftarın çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle de 150 bin olmak üzere toplam 350 bin lira ceza verdi. Elektronik bilet sisteminde kısa süreli arıza yaşanmış. Bu sürede taraftar, usulsüz giriş yaptığı gerekçesiyle kulübe ceza verildi. Elektronik bilet sistemindeki arıza nedeniyle kulüplere ceza verilmesinin anlamı yok. Ceza rakamları çok ağır. Federasyonumuzun yaptırım gücü olsun ama bu kadar ceza acımasız. Elektronik sistemdeki arıza nedeniyle yüksek cezayı kabul edilebilir görmüyorum. Bu statta biz kiracıyız." 


"BU ANTALYASPOR'A VERİLEN EN YÜKSEK CEZA"


PFDK'nın kararına itiraz ettiklerini, bu miktarın tarihinde Antalyaspor'a verilmiş en yüksek para cezası olduğunu vurgulayan Başkan Gencer, taraftarına çağrıda bulunurken de şunları söyledi:
"Taraftarlarımız, centilmenlik kuralları maç izlemeli, takımlarına zarar verecek tezahürat ve davranışlardan kaçınmalı. Kulübün zarar görmemesi ve ilerleyen dönemlerde daha ağır cezalarla karşı karşıya kalmamak için taraftarımızın sağduyulu davranmasını talep ediyoruz."

Kaynak: DHA