Arda Turan ve Fatih Terim geriliminde şok gelişme!

Milli takımın başarılı teknik direktörü Fatih Terim, Barcelona’da harika bir sezon yaşayan Arda Turan başta olmak üzere milli takıma almadığı isimleri,‘Türk halkından özür dilemedikleri’ gerekçesiyle yine çağırmayacak.

Arda Turan ve Fatih Terim geriliminde şok gelişme!

2018 Dünya Kupası elemeleri öncesi Türkiye A Milli Takım'daki kadro krizi, yeni bir boyuta taşınıyor. Euro 2016'da takım içinde yaşanan prim polemiği sonrası Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in kadroya almadığı isimler Arda, Selçuk, Burak, Gökhan Gönül, Caner ile Hakan Balta, Ukrayna ve İzlanda'yla oynanacak eleme maçlarının aday kadrosunda da yer almayacak.

Gerekçe ise Terim'in geride kalan ağustos ayında düzenlediği basın toplantısında saklı. O dönem yeni ve genç kadrosunu savunan Fatih Terim, tercihini, “Bu karar ilkeseldir. Milli takım, kendini bu formayı taşıma şerefine hazır ve istekli olan her oyuncuya açıktır. Hata Türk halkına yapıldı. Özrün de halktan dilenmesi gerekir” ifadesiyle anlatmıştı. Sözlerinin arkasında duran Terim'in ‘Türk halkından özür dilenmemesi' nedeniyle prensiplerine bağlı kalacağı öğrenildi.

Kazakistan maçında tribünden edilen küfürler nedeniyle sahayı terk eden Volkan Demirel konusunda yaptığı gibi kendisinden değil Türk halkından özür dilenmemesini bekleyen tecrübeli çalıştırıcı, bu yönde bir girişim olana kadar fikrini gözden geçirmeyecek. Fatih Terim'in, Arda Turan'ın kendisi hakkındaki, “Hocamın bizi halktan özür dileyecek gibi göstermesi yanlış. Bu konuları yüz yüze konuşmalıydık” sözlerine de üzüldüğü ancak vereceği kararda bu ifadelerin bir etkisinin olmadığı kaydedildi.

(Amkspor)

Kaynak: Diyarbakır Söz