Ataş'tan Bomba İddialar!

3.Lig ekiplerinden Diyarbekirspor’a transfer olan eski milli futbolcu Barış Ataş, kendisine yönelik ‘Diyarbakırspor’a para kazandırmadan gitti ve alacaklarını hibe etmeyerek kulübün önünü kapattı’ yönündeki eleştirilerin haksız olduğunu söyledi.

Ataş'tan Bomba İddialar!

Bugünlere gelmemde en büyük pay Diyarbakırspor’a ait olduğunu ve bunu daima ifade ettiğini belirten 28 yaşındaki  Barış,Diyarbakırspor formasını şerefle taşıyarak üzerine düşeni yaptığını ifade etti.

Barış,”Diyarbakırspor’un başarısı için mücadele ederken iki defa çapraz bağlarım koptu. 21 yaşında Diyarbakırspor’da kaptan mertebesine yükseldim. Bu onur herkese nasip olmaz. “ dedi.

‘SÖZLEŞME YENİLEMEK İSTEDİM AMA YÖNETİCİLER TELEFONLARA CEVAP VERMEDİ’

Diyarbakırspor’un Süper Lig’den düştüğü 2009-2010 sezonu sonunda sözleşmesi sona ermesine rağmen yeni sözleşme imzalayıp kulübe para kazandırarak ayrılmak istediğini belirten Barış, o dönemdeki yöneticilerin günlerce telefonlarına cevap vermediğini ifade etti. Barış,” Bir çok kulüpten teklif geldi. Sözleşmem sona ermesine rağmen yeni sözleşme imzalayıp kulübüme para kazandırarak ayrılmak istedim. Ne yazık ki dönemin yöneticileri 10 gün boyunca telefonlarıma cevap vermedi.O sezon para alamadım,yabancılara para verirken beni mağdur ettiler. Diyarbakırlı olduğum için sorun etmedim. Günlerce telefonlara cevap vermediler,ardında yönetim istifa etti ve kaos oluştu. Yine de tüm alacaklarımı bırakarak öyle Trabzonspor’a gittim.” diye konuştu.

‘BİR DAHA DİYARBAKIRSPOR FORMASI GİYMEM DİYEN ŞEREFSİZDİR’

Trabzonspor’a giderken Diyarbakırspor hakkında olumsuz ifadeler kullandığı yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu anlatan Barış,”Benim Trabzonspor’a giderken Diyarbakırspor’la ilgili hiçbir açıklamam olmadı. Sonra basında benim ağzımdan sanki ben söylemişim gibi bazı şeylerin yazıldığını duydum.Bunu tekzip ettim. Diyarbakırspor aleyhinde, Diyarbakırspor’a hakaret içeren bir davranışımı ve açıklama yaptığımı ıspat etsinler bugün futbolu bırakırım.  Diyarbakırspor formasını bir daha giymem diyen şerefsizdir,alçaktır. Böyle bir şeyi akıl ve mantık kabul etmez. Ayıp ve kul hakkı diye bir şey var. “ ifadelerini kullandı.

‘SİZ HİBE EDİN,BEN HİBE EDERİM DEDİM,HİÇ BİRİ YANAŞMADI’

“Sonraki yıllarda alacaklarımı hibe etmeyerek kulübün önünü kapattığım söyleniyor. Maalesef gerçekler dile getirilmiyor,olaylar saptırılıyor.” diyen Barış,bu konuda çarpıcı ifadeler kullandı. Barış,şöyle konuştu ;”Evet, sonraki yıllarda alacaklarımı hibe etmem için o dönemlerin yöneticileri beni aradı.Onlara dedim ki,’alacaklı olan tüm eski yöneticiler alacaklarını hibe etsin,ben seve seve ederim. Benden yana hiçbir sorun olmaz.’ Diyarbakırspor’un kurtuluşunu sağlayacak bu teklifim kabul görmedi. Bana ‘alacağını hibe et’ diyenler kendi alacaklarını hibe etmiyor. Bu nasıl bir anlayıştır?. Bunlardan biri de Nurullah Edemen’di. Başkan olduğu dönemde transfer yasağı gelmişti ve  beni arayarak benden bunu talep etti ve ben de ‘senin de alacakların var,icra ve hacizlerin var.Gel beraber hibe edelim.Herkes hibe etsin,ben sorun etmem ve hibe ederim. ’ dedim. Beni tersledi ve kabul etmedi.”

Kaynak: Spor Merkezi