Atletizm Festivali Sona Erdi

Diyarbakır'da, Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Turkcell Küçükler Festivali yarı final müsabakaları gerçekleştirildi.

Atletizm Festivali Sona Erdi

Dört ayrı merkezde gerçekletirilen müsabakaların Diyarbakır etabı, Seyrantepe Spor Tesisleri'nde yapıldı. Küçük kızlar ve erkekler kategorilerinde yapılan müsabakalara, 12 ilden 100 sporcu katıldı.

12 KIZ VE 12 ERKEK TAKIMI KIYASIYA YARIŞTILAR

12 kız 12 erkek takımın yer aldığı müsabakalarda sporcular, yüksek atlama, uzun atlama, fırlatma, fırlatma topu, bin metre, 800 metre ve 5 x 80 metre yarışmalarında ter döktü.

TAKIM HALİNDE SİİR KIZLARDA İSE GAZİANTEP BİRİNCİ OLDULAR

Takım sıralamasında Küçük Erkeklerde Birinciliği Siirt Gençlik Spor Kulübü kazanırken Küçük Kızlarda ise Gaziantep şölen spor birinci olmayı başardılar. Diyarbakır adına yarışan Emniyet spor ise Küçük kızlarda beşinci oldu.

BAŞARILI OLAN TAKIMLAR TÜRKİYE FİNALLERİNE GİDİYORLAR

Atletizm Federasyonu Diyarbakır İl Temsilcisi Azamettin Özaydoğdu, yaptığı açıklamada, 4 grup merkezinde yapılan müsabakalarda başarılı olan ekiplerin Türkiye finallerine katılma hakkını elde ettiğini söyledi.

ÖZAYDOĞDU’ MÜSABAKALAR SORUNSUZ GEÇTİ’

Özaydoğdu, şöyle dedi: “4 grup merkezinde aynı saate başlayan müsabakalarda dereceye giren ilk dört takım, 28 Haziran’da İzmir’de yapılacak Türkiye finallerinde mücadele edecek. 12 kız ve 12 erkek takımın yer aldığı Diyarbakır grubunda müsabakalarımızı sorunsuz bir şekilde tamamladık. Soğuk havaya rağmen sporcular iyi yarışmalar çıkardı. Yarışmalarda başarılı olan ve ilk 4 takım arasında yer alan ekiplere Türkiye finallerinde başarılar diliyorum.”

  

 

Kaynak: Spor Merkezi