Avrupa Teknik Direktörler Anketi'nin ilki yayınladı

Lig Teknik Direktörleri Birliği (League Managers Association, LMA) ve LMA’nın Resmi Performans Ortağı olan Castrol, Avrupa’nın üst düzey teknik direktörlerinin modern futbola ilişkin en önemli konular hakkındaki görüşlerini belirttiği, ilk Castrol LMA Yıllık Avrupa Teknik Direktörler ve Antrenörler Anketi’ni bugün yayınladı.

Avrupa Teknik Direktörler Anketi'nin ilki yayınladı

Castrol LMA Yıllık Avrupa Teknik Direktörler ve Antrenörler Anketi, Avrupa’da 19 farklı ulustan, aralarında LMA’nın daimi üyelerinin de bulunduğu teknik direktörlerin ve antrenörlerin, futbolu yerel ve uluslararası düzeyde etkileyen teknik konulara ve diğer mevzulara ilişkin müşterek görüşlerini bir araya getirerek daha iyi anlayabilmek amacı ile oluşturuldu.

Ankete katılan teknik direktörler ve antrenörler profesyonel hakem eğitim akademisinin hakemlik standartlarının iyileştirilmesine yardımcı olacak temel faktör olduğunu ve futbolun genel standartlarının iyileştirilebilmesine yardımcı olabilecek en önemli konunun hakemlik olduğunu belirtti.

Ankete katılan teknik direktörlerin ve antrenörlerin % 83’ü elle oynama kuralına açıklık getirilmesi gerektiğini, % 65’i ‘Bariz Gol Şansının Engellenmesi’ halinde kırmızı kart sonucunda oyundan atılmanın, eğer pozisyon ceza sahası içinde ise de penaltı kararı vermenin çok ağır olduğunu düşünüyor.

Teknik direktörlerin ve antrenörlerin % 69’u transfer sezonunun halihazırda uygulanmakta olan tarihlerine itiraz ediyor, % 72’si uluslararası dostluk maçlarının sayısının azaltılması görüşünü savunuyor. Ankete katılan teknik direktörlerin ve antrenörlerin % 62’si sadece gol çizgisi teknolojisinin değil, aynı zamanda video teknolojisinin de uygulanmasını destekliyor ve % 63’ü ise hakemlerin maçlarda meydana gelen belirli olayları çözümleme yetkisine sahip olmasına olanak sağlayacak, “karar gözden geçirme” sisteminin kullanılması konusunun değerlendirilmesi gerektiğini savunuyor.

Anket, futbolu şekillendiren önemli konuları ve teknik direktörlerle antrenörlerin çalışma ortamlarını yıllık bazda değerlendirmek amacıyla yapıldı. Bu anket, LMA’nın düşünce tarzını ve üyelerini temsil ederken, futbola ilişkin eğilimlerin ve gelişmelerin tespit edilmesini sağlayacak.

LMA Başkanı Howard Wilkinson yaptığı açıklamada, "LMA’nın Castrol ile birlikte, Avrupalı teknik direktörlerin ve antrenörlerin futbola ve kendilerine ilişkin hayati önem taşıyan konular hakkındaki görüşlerini belirtmelerini sağlayan ve ilk kez gerçekleştirilerek bir çığır açan bu anketi yapmasından büyük bir memnuniyet duymaktayım. Gelişimin ve değişimin temeli istişareye dayanmaktadır ve nesnel bir şekilde dile getirilen bu görüşler yönetim ile bu mesleğin profesyonelleri arasında daha iyi bir işbirliğinin temelini atacaktır." ifadelerini kullandı.

LMA İcra Kurulu Başkanı Richard Bevan ise yaptığı açıklamada, “Bu anketten son derece faydalı ve Avrupa genelinde faaliyet gösteren teknik direktörlerin ve antrenörlerin müşterek görüşlerinin değerini yansıtan sonuçlar elde edilmiştir." diyerek şunları söyledi:

"LMA’yı ve bu projeyi desteklediği için Castrol’e teşekkür ediyor ve önümüzdeki yıllarda da bu ve benzeri projelerde kendileriyle birlikte çalışmayı umuyoruz. Bu tür değerli bilgilerin elde edilmesi futbolun genel anlamdaki gelişimi ve iyileştirilmesi açısından hayati bir önem taşımaktadır. LMA, bu ankete katılan tüm teknik direktörlere ve antrenörlere teşekkürü borç bilmekte ve bu bilgileri futbolun tüm paydaşları ile paylaşmanın heyecanını yaşamaktadır.”

Paris Saint-Germain Teknik Direktörü Carlo Ancelotti ise yaptığı açıklamada, “LMA’nın futbolun iyiliği için Avrupa genelinde çeşitli teknik direktörlerin ve antrenörlerin görüşlerine başvurması muhteşem bir gelişme." diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Futbol uluslararası niteliğini sonuna kadar hak eden bir spordur ve ülkelerin sınırları bu sporda yaşanan sorunları durdurmaya yetmemektedir. Bu sporun gelişimi için açık diyalogun sürdürülmesi büyük bir önem taşımaktadır ve Avrupa’da görev yapan diğer teknik direktörler ve antrenörler gibi ben de liderlik, yönetim ve futbolun çok sayıdaki teknik sorunu gibi konuları tartışmak ve müzakere etmek amacı ile bir araya gelip görüşme tekliflerine her zaman sonuna kadar açığım.”

Castrol Avrupa ve Afrika Pazarlama İletişim Müdürü Steve Sedgwick, LMA’nın Resmi Performans ortağı olarak Castrol’ün, bu anketin futbolun geleceğinin şekillendirilmesi ve bu sporda en üst düzeylerde görev yapan teknik direktörlerin ve antrenörlerin görüşlerinin tek bir ağızdan dile getirilmesi açısından son derece değerli olduğunu belirtti. Sedgwick, futbolda performans, liderlik ve yönetim gibi konularda LMA’nın üyeleri ile yakın işbirliği içerisinde çalışmayı sürdürmekten büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz