Aylar sonra futbol ile buluştular!

Nusaybin ve Silopi'de futbol eğitimi alan çocuklar, PKK'ya yönelik operasyonlar sayesinde teröristlerden temizlenen memleketlerinde tekrar antrenmana çıktı

Aylar sonra futbol ile buluştular!

Mardin'in Nusaybin ve Şırnak'ın Silopi ilçelerinde futbol eğitimi alan terör mağduru çocuklar aylar sonra antrenman yaptı.

Nusaybin ve Silopi'de geleceğin sporcusu çocuklar, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar sayesinde teröristlerden temizlenen memleketlerinde tekrar futbol ile buluştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca yürütülen müşterek operasyonlarla teröristlerden arındırılan, sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı iki ilçeden Nusaybin'de Galatasaray Futbol Okulunda eğitim alan çocuklar ilk antrenmanlarını yaptı, 1960 Silopispor'un altyapısında oynayan çocuklar ise huzurla top koşturmanın mutluluğunu yaşadı.

"HEDEFİM FUTBOLCU OLMAK"

Terör örgütü PKK'ya yönelik 14 Mart'ta başlatılan ve 3 Haziran'da tamamlanan operasyonun ardından Nusaybin'deki Galatasaray Futbol Okulunda eğitime yeniden başlandı.

Çocuklardan Seyit Bilal Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3,5 yıldır Galatasaray Futbol Okulunda eğitim aldığını söyledi.

Yaklaşık 5 aydır arkadaşlarından uzak kaldığını dile getiren Karakaş, "Arkadaşlarıma kavuştuğum için mutluyum. Hedefim futbolcu olmak." dedi.

Mehmet Muta Günel ise 5 ay sonra hem futbol hem de arkadaşlarıyla buluşmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

"BÖLGEDE ARTIK SADECE HUZUR İSTİYORUZ"

Okulun koordinatörü Şehmus Ak, terör olayları nedeniyle çocukların aylarca eğitimlerinden, sosyal etkinliklerden ve spordan uzak kaldığını vurguladı.

Bir daha o günlerin gelmesini istemediklerini dile getiren Ak, "Çocukların spor yapma imkanlarını geliştirmek için uğraşıyoruz. Umarım bir daha o kötü günleri yaşamayız. Bölgede artık sadece huzur istiyoruz." diye konuştu.

Ak, daha sonra antrenman öncesi minik sporcu ve antrenörler ile toplantı yaptı.

Futboldan uzak kaldıkları için arayı kapatmak amacıyla haftada iki gün yaptıkları antrenmanı üçe çıkardıklarını ifade eden Ak, tüm sporculardan futbola ve başarıya odaklanmalarını istedi.

İlk antrenmanda ısınma ve koşu hareketlerinden sonra kısa süreli çift kale maç yapıldı.

SİLOPİ'NİN MİNİK FUTBOLCULARI DA ANTRENMANDA

Türkiye Bölgesel Amatör Lig 1.Grup yer alan 1960 Silopispor'un altyapısında oynayan 12-14 yaş grubu 50 çocuk, 14 Aralık 2015'te uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan ve 20 günde tamamlanan operasyon sayesinde sağlanan huzurla antrenmanlara başladı.

Silopi Şehir Stadyumu'na gelen minik futbolculara, antrenman öncesinde altyapı koordinatörleri Suat Tülo, Salih Türbe ve Sabih Gedik tarafından genel temizlik kontrolü yapılıyor.

Daha sonra koordinatör Tülo tarafından çocuklara İngilizcenin pratik kullanımına ilişkin kısa bir eğitim veriliyor.

Bu kontrol ve eğitimin ardından sahaya çıkan çocuklar antrenmana başlıyor.

Silopispor Altyapı Koordinatörü Suat Tülo, altyapıda oynayan çocukların iyi bir futbolcu olmak için her gün antrenmanlara geldiğini söyledi.

İyi bir sporcu olmak için sadece antrenmanın yeterli olmadığını vurgulayan Tülo, çocukların öncelikle sağlıklı olması gerektiğini, bunun için de temizlikle ilgili bilgilendirdikleri öğrencileri kontrolden geçirdiklerini belirtti.

Tülo, Silopi’de yaşanan olaylar nedeniyle çocukların eğitimden uzak kaldığını anımsatarak, "Bu kapsamda antrenman öncesinde İngilizce bilen koordinatörümüz eğitimlerine katkı sunmak için çocuklara kısa bir eğitim veriyor. Amacımız sağlıklı ve güzel ahlaklı sporcu yetişmek. Çocuklarımızın iyi birer sporcu olmaları için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Minik futbolcular da yeniden futbolla buluşmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, kulüp sayesinde futbol öğrenmenin yanı sıra İngilizce eğitimi aldıklarını, temizlik ve aileye saygı gibi birçok konuda bilgilendirildiklerini kaydetti.

Kaynak: Spor Merkezi