Görüş Bildir

Baba oğul dünya şampiyonu olmak istiyor

Bilek güreşinde uluslararası arenada dereceleri bulunan Mehmet Ali Üzül ve oğlu Muhammed Ferman, dünya şampiyonluğunu hedefliyor

Baba oğul dünya şampiyonu olmak istiyor

Bilek güreşinde Avrupa şampiyonlukları ve dünya ikincilikleri bulunan Mehmet Ali Üzül, aynı branşta dünya üçüncüsü oğlu Muhammed Ferman ile dünya şampiyonasında altın madalya hedefliyor.

Edebiyat öğretmeni Mehmet Ali Üzül, 15 yıl önce başladığı bilek güreşinde Avrupa ve dünya şampiyonalarında çok sayıda madalya kazandı.

Üzül, kendi gibi bilek güreşine merak salan ve başarılı derecelere imza atan oğluyla, bu yıl özlemle bekledikleri dünya şampiyonasında Türk bayrağını göndere çektirmeyi amaçlıyor.

Aynı zamanda oğlunun antrenörü olan Üzül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2001 yılında başladığı bilek güreşinde Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonalarında sayısız madalya kazandığını, bu sporu Şanlıurfa'ya sevdirmeye çalıştığını söyledi.

Oğlu Muhammed Ferman'ın da 2015 Eylül'de Malezya'da yapılan dünya şampiyonasında üçüncü olduğunu aktaran Üzül, bu başarının kendisini gururlandırdığını dile getirdi.

Kazanılan madalyalarla bilek güreşinin Şanlıurfa'da yavaş yavaş istenilen seviyeye geldiğini anlatan Üzül, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz ay Ankara'da yapılan Türkiye Gençler Şampiyonası'nda 3 sporcumuz altın, 1 sporcumuz ise gümüş madalya ile Şanlıurfa'ya döndü. İnşallah 2015 yılında olduğu gibi 2016 yılında da bize desteklerini esirgemeyen Şanlıurfalıları madalyalara boğacağız. Şanlıurfa bilek güreşi sporunda çok önemli bir yerde. Benim 3 Avrupa şampiyonluğu ve 2 dünya ikinciliğimin ardından gençler bu spora daha ilgi göstermeye başladı. Bizimle gelen başarılar gençleri müthiş bir şekilde motive etmiş. Oğlum dünya üçüncüsü olarak bizi mutlu etti. Sporcularımız çok istekliler çünkü önlerinin açık olduğunu gördüler."

GENÇLERİ DESTEKLİYOR

Bilek güreşi sayesinde başarılı olup milli takıma seçilen Şanlıurfalı gençlerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna sınavsız girdiğini dile getiren Üzül, bu fırsatı değerlendirmeleri için gençlere yardımcı olmaya çalıştığını kaydetti.

Avrupa ve dünya şampiyonası için nisan ayındaki milli takım seçmelerine hazırlandıklarını anlatan "Bu şampiyonada yaklaşık 20 gencimizden madalya bekliyoruz. İnşallah burada başarılı olarak milli takıma seçilirlerse onları Avrupa ve dünya şampiyonalarına hazırlayacağız. Bilek güreşi sayesinde argo konuşan arkadaşlarımız bile yavaş yavaş azaldı. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutup onlara eğitim bilincini aşılamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Oğlu Muhammed Ferman'nın, Büyükşehir Belediyesinin yardımıyla dünya şampiyonasına gidip madalya elde ettiğini kaydeden Üzül, Şanlıurfalı yetkililerinin destekleriyle daha nice dünya ve Avrupa şampiyonalarında ay-yıldızlı bayrağı dalgalandıracaklarını söyledi.

Başarı için çok paraya ihtiyaçları olmadığını dile getiren Üzül, "Yeter ki bize bu anlamda destek olsunlar. Biz çok para da istemiyoruz. Önümüzde Türkiye Şampiyonası var. Çalışıyoruz ancak özellikle sporcularımızın şampiyonaya 2 ay kala beslenmelerine dikkat etmesi lazım çünkü ağır spor yapıyoruz. Buna yönelik beslenmeleri lazım. Sporcularımızın çoğunun maddi durumu buna imkan tanımıyor. Bize bu yardımı yapsınlar Şanlıurfa'yı madalyaya boğalım. Bunun sözünü verebilirim" diye konuştu.

BABASININ İZİNDE İLERLİYOR

Muhammed Ferman da bilek güreşine babasına özenerek başladığını söyledi. Parmağının kırılması nedeniyle dünya şampiyonluğunu kaçırdığını anlatan Üzül, amacının babasıyla dünya şampiyonluğunu kazanmak olduğunu belirtti.

Bilek güreşine gönül veren arkadaşlarıyla Şanlıurfa'yı en iyi şekilde tanıtmayı hedeflediklerini vurgulayan Üzül, "Aynı zamanda antrenörüm olan babamla şampiyonalara hazırlanmak beni mutlu ediyor. Bazen ben onu hırslandırıyorum bazen o beni hırslandırıyor. El ele vererek çalışıyoruz. Bana maddi ve manevi desteği var. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Birlikte iyi yerlere geldim. İnşallah daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Spor Merkezi

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi