Babalar Futbol Sever!

Babalar Günü nedeniyle Diyarbakır’da düzenlenen futbol müsabakasında baba ve çocuklarından oluşan takımlar karşı karşıya geldi. Nefes kesen futbol müsabakasında babaların fedakarlığıyla maçı çocuklar kazandı.

Babalar Futbol Sever!

Diyarbakır Valiliği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Babalar Günü nedeniyle farkındalık oluşturmak amacıyla baba ve çocuklarıyla futbol müsabakası düzenlendi. Diyarbakır Atatürk Stadyum’unda düzenlenen futbol müsabakasına spordan sorumlu Vali Yardımcısı Mimar Sinan Batmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, şube müdürleri, maça katılan baba ve çocukları ile aileleri katıldı. Babalarıyla ilk kez futbol müsabakasında karşı karşıya gelen çocuklar dostluk mesajı verdi. Çocuklar ve babaların hakemin düdüğü ile başlayan müsabakasında ise her zaman ki gibi babaların yaptığı fedakarlıkla çocuklar kazandı.

“ÇOCUK EVİN MEYVESİDİR”

Müsabakada oynayan Vali Yardımcısı Mimar Sinan Batmaz, dört oğlunun olduğunu ve baba olmanın farklı bir duygu olduğunu dile getirdi. Vali Batmaz, “Baba olduktan sonra insan evli olduğunu anlıyor. Tabi çocuk evin meyvesidir. Biz çocuklarla baba olduğumuzu hissediyoruz. Bu anlamlı günde tüm babaların gününü kutluyorum. Burada babalar ile çocuklarını bir araya getirip keyif almalarını sağladık. Diyarbakır’a huzur gelmesini temenni ediyorum” dedi.

“BABALAR GÜNÜNDE FARKINDALIK OLUŞTURMAK"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, tüm babaların gününü kutladığını ve mübarek Ramazan ayı içerisinde olduklarını belirterek bu ay dolayısıyla çeşitli etkinlikler yaptıkların söyledi. Demir, “Bu ayın ülkeye barış, huzur ve güzel günler getirmesini diliyorum. İl müdürlüğü olarak temel amacımız babalar günü nedeniyle farkındalık oluşturmak. Hem babalar hem de çocuklar bir anda spor ve futbol müsabakasında olsunlar” diye konuştu.

“DİYARBAKIR BU VE BENZERİ ETKİNLİKLERLE GÜNDEME GELMELİDİR”

Baba olarak oynayan Alaattin Parlak, bir futbol etkinliklerin çok önemli olduğunu belirtti. Parlak, “Diyarbakır ve çocuk denince çok farklı bir imaj oluşuyor. Ama bugün burada çocuklarımızla beraber aynı sahada top koşturmak baba olarak bizlere gurur veriyor. Bizlerde yıllardır iş ve sosyal hayattan dolayı bu ve benzer etkinliklere katılamıyorduk. Bizleri çok mutlu etti. Diyarbakır kadim bir şehirdir. Bu ve benzeri etkinliklerle gündeme gelmelidir. Bu potansiyeli görüyoruz” şeklinde konuştu.

Çocuklardan Muhammed Yusuf Yazar, her yıl yapılması gerektiğini ve babasıyla karşı karşıya geldiğinde karşılaşmanın bir rekabet olduğunu ayrıca babasıyla karşılaştığında onu çalımlayıp en güzel golleri kendisinin atacağını söyledi.

Çocuklardan Serhatcan Çağlayan, bu etkinlikten dolayı kendisini çok iyi hissettiğini ayrıca attığı golleri babasına hediye edeceğini belirtti.

Program, çocukların babalarına gül hediye etmesiyle sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz