Badıkan aşiretinin UEFA Avrupa ligi finali

Doğu ve Güneydoğu’nun önde gelen aşiretlerinden olan Badıkan aşireti önceki gün futbolda büyük bir gurur yaşadı. Aşiretin Muş’taki Şerefkan koluna mensup olan milli futbolcu Zeki Çelik, İtalya’nın Roma takımıyla UEFA Avrupa Ligi finali oynadı.

Badıkan aşiretinin UEFA Avrupa ligi finali

Muş’lu olan milli futbolcunun dikkat çeken hayat hikayesi deneyimli gazeteci ve spor yorumcusu Saffet Azbay tarafından paylaşıldı. 26 yaşındaki Zeki’nin takdire şayan bir hikayesi olduğunu belirten Azbay, Zeki Çelik ile birlikte 3.Lig’de İstanbulspor’da görev yapmış olan Diyarbakırlı masör Zeki Yakut’un hikayesi de birleştirerek çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Muş Dağlarından UEFA Ligi Finaline Uzanan Hikaye

Azbay’ın yazısında şu ifadelere yer verildi ; “UEFA Avrupa Ligi Finali’nde Roma formasıyla Sevilla’ya karşı forma giyen Mehmet Zeki Çelik’in hepimizi gururlandıran bir hayat hikayesi var.

26 yaşındaki futbolcu Muş’lu olup Badikan aşiretinin Şerefkan kolundandır. Köylerinin ismi Kurt Meydanı (Kürt Meydanı).

Ailesi ekonomik nedenlerle 1996 yılında Bursa’ya göç ederken, Zeki de 1997’de burada 9 çocuklu ailenin en küçüğü olarak dünyaya geldi. Küçük yaşlarda ailesinin geçimini sağlamak için bir yanda çalışırken, diğer yandan hayallerinin peşinde koşarak futbola adım atarak  kısa sürede Avrupa’nın en önemli takımlarına kadar uzanan bir başarı hikayesi ortaya koydu. Aynı zamanda A Milli Takım’ın önemli oyuncularından olan Zeki, son olarak Avrupa’nın 2 numaralı kupasında dünyanın sayılı teknik adamlarından Morinho’nun öğrencisi olarak final oynadı.

“İKİ ZEKİ’NİN DE HİKAYESİ ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR”

Bu anlamlı hayat ve başarı hikayesi kaç futbolcuya nasip olabilir?

Hep diyoruz Anadolu’nun bereketli topraklarında her alanda çok yetenekli gençler var. Yeter ki hayallerinizin peşinde koşmasını bilin.

Bu resimde gördüğünüz Mehmet Zeki Yakut kardeşim İstanbulspor’un emektar Diyarbakır Kulp'lu masörü. Adaşı Zeki Çelik’in kitaplara konu olabilecek başarı hikayesinin canlı tanıklarından. 3.Lig’den (İstanbulspor) Avrupa’nın devlerine uzanan bu hikayeyi en çok bilenlerden biri.

Her iki Zeki kardeşimi de bizi gururlandıran bu başarı hikayelerinden dolayı tebrik ediyorum.”

Kaynak: Spor Merkezi