Görüş Bildir

Bağlar Belediyesi’nin Yaz Okulu Açıldı

Bağlar İlçe Belediyesi’nin her yıl düzenlediği yaz okulu kursu açıldı. Bu sezon yaz okuluna 6 ile 15 yaşları arasında yaklaşık 200-250 öğrenci başvurdu.

Bağlar Belediyesi’nin Yaz Okulu Açıldı

Bağlar İlçe Belediyesi’nin maddi durumu kötü olan ailelerin çocukları başta olmak üzere bölge gençlerini sporla tanıştırmak amaçlı her yıl düzenlediği yaz okulu kursu törenle açıldı. Belediyenin spor salonunda yaz okulunun açılışına Belediye Eş Başkanları Birsen Kaya Akat, Eşref Güler, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, belediye spor kulübü yöneticileri, basketbol antrenörleri ve sporseverlerin katımı ile gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan Akat, çocukların geleceği için her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi. Belediye olarak temel hedeflerinden birinin de Bağlarlı gençleri sporla tanıştırmak ve spor yapmalarını sağlamak olduğu belirten Akat, “Çocuklarımızın heyecanı bizi de heyecanlandırıyor. Çocuklarımızın mutluluğuyla mutlu oluyoruz ve sizler adına çok seviniyoruz. Büyük başarılara imza atmanızı istiyoruz. Sağlıklı yaşam için spor yapmamız şart. Umarım bu yaz okulu yaşamınızda önemli bir başlangıç olur. Tüm desteğimiz sizinle olacak ve tüm çocuklarımıza başarılar dileriz” dedi.

“SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN SPOR OKULU BİR FIRSATTIR”

Akat’ın ardından söz alan Eş Başkan Eşref Güler, kültür ve sanatta çok önem verdiklerini söyleyerek, çocuklara sağlıklı bir yaşam yaratmak için ellerinden gelenini yapacaklarını ifade etti. Güler, “Bu spor ve kültür faaliyetidir, başarılar diliyorum. Özellikle emek sarf eden hocalarımıza teşekkür ediyorum. Sizler bu halkın geleceğisiniz. İyi birer basketbolcu olmanızı istiyoruz. Onun dışında burada alacağınız ahlak ve terbiyeyi de sokağa aileye ve arkadaşlarınıza örnek olmanızı diliyorum. Aldığınız eğitim burayla sınırlı kalmamalı. Burada hakikaten sıkıntı ve zorluklar var. Bu zorlukları aşabilecek nesilde sizlersiniz. Onun şimdiden daha iyi ve sağlıklı bir yaşam, sağlıklı bir düşünce, sağlık bir kişiliğe sahip olmak için burası bir fırsattır. Hocaların verdiği eğitime kulak vermenizi istiyoruz. Biz her zaman çocuklarımızın yanında olacağız. Hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.

“ÇOCUKLAR İÇİN BULUNMAZ İMKAN”

Bağlar Belediyesi Basketbol Antrenörü Ulaş Arıöz, birçok kategoride sporcularının olduğunu belirterek, “Kız ve erkeklerden oluşan sporcularımız mevcut. Amacımız alt yapıdan sporcu yetiştirmek. Farklı mahallelerden ve oyun alanları olmayan çocuklarımız buraya geliyor. Bağlar belediyesi spor tesisleri çocuklar için bulunmaz imkân. Bu imkanı bize veren Bağlar Belediye Başkanlarına sporcularıma adına teşekkür ederiz” ifadelerinde bulundu.

“YETENEKLİ ÇOCUKLARI ALTYAPIYA HAZIRLIYORUZ”

2016-2017 yaz sezonu basketbol okulunun ilk açılışını yaptıklarını dile getiren Bağlar Belediyesi Basketbol Koordinatörü Ramazan Deniz ise, şunları kaydetti:

“Bağlar Belediyesi sınırları içerisinde ikamet eden ve maddi durumu kötü olan ve çocuklarını özel okullara göndermeyen yetenekli çocuklarımızı kendi bünyemizde topluyoruz. Bu çocukları belediye bünyesinde 3 aylık bir eğitim süreciyle sporcularımızı yetiştiriyoruz. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutarak, iyi bir beslenme ile spora alıştırmaya çalışıyoruz. Minik çocuklarımızı geleceğin sporcuları olarak yetiştirmek istiyoruz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi