Bağlar Belediyespor ligden çekilme kararı aldı

Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 1.Grup'ta mücadele eden Bağlar Belediyespor, ligden çekilme kararı aldı.

Bağlar Belediyespor ligden çekilme kararı aldı

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 ölçeğindeki iki büyük depremin meydana getirdiği asrın felaketi, depremin yaşandığı illerdeki spor faaliyetlerini de vurdu.

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde belediyeye ait spor tesislerinin tamamı depremden etkilenen vatandaşlar için barınma merkezi olarak kullanılıyor. Spor faaliyetlerinin askıya alındığı ilçede Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde mücadele eden Bağlar Belediyespor, ligden çekilme kararı alarak bu talebini Türkiye Futbol Federasyonu’na bildirdi. Yaşanan hasar, travma ve psikolojik etkilerden dolayı futbolu düşünecek durumda olmadıklarını belirten kulüp yönetimi, TFF yönetiminin bu talebi kabul etmesini bekliyor.

4 TAKIM DA ÇEKİLİRSE NE OLACAK ?

Bölgesel Amatör Futbol Ligi 1.Grup’ta mücadele eden Diyarbakır’ın diğer temsilcileri Yenişehir Belediyespor,Erganispor ve Çınar Belediyespor’un da ligden çekilme talebinde bulunabileceği belirtildi.

4 Diyarbakır takımının çekilmesi ve bu talebin TFF tarafından kabul edilmesi halinde bu 4 takım da gelecek sezon yine Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde mücadele edecek. Bu durumda Diyarbakır Süper Amatör Lig Şampiyonu’nun doğrudan Bölgesel Amatör Futbol Ligi’ne yükselmesi söz konusu olabilir.

2 GRUPTA MAÇLAR OYNANMAYACAK

Türkiye Futbol Federasyonu, deprem nedeniyle ara verilen Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nin 5 Mart’ta kaldığı yerden devam etmesine karar verdi.  Depremden etkilenen takımların olduğu 2.ve 7.grupta maçlar oynanmayacak. 2.Grup lideri Kahramanmaraş İstiklalspor ve 7.Grup lideri Adana 1954 FK ile ilgili karar daha sonra TFF tarafından verilecek. İki kulübün de doğrudan 3.Lig’e alınması gündemde. Bu konu önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Kaynak: Spor Merkezi

Çok Okunan Haberler