Bal'da ikinci perde açılıyor

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 9.Grup’ta sezonun ikinci yarısını bu hafta sonu oynanacak karşılaşmalarla başlayacak.

Bal'da ikinci perde açılıyor

Haftanın en önemli maçında Diyarbakır temsilcileri Diyarbakırspor ve Bağlar Belediyespor, 4 Şubat Pazar günü saat 14.00’da Seyrantepe Spor Tesisleri’nde karşılaşacak.

GRUP LİDERİ DOĞRUDAN 3.LİG’E YÜKSELECEK


Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde 1 aylık devre arası süreci tamamlandı. Sezonun ikinci yarısı 3 Şubat Cumartesi günü başlayacak ve sezon 12 Mayıs’ta sona erecek. Grubu lider  tamamlayacak takım 3.Lig’e yükselecek. Son 2 sıradaki takımlar doğrudan kendi illerinin amatör liglerine düşecek.
Diyarbakır’dan Erganispor, deprem nedeniyle tesislerinin zarar gördüğünü dile getirerek ligde kalma hakkının saklı tutulması şartıyla TFF’ye başvurmuştu. Diyarbakır Adaletspor ise sezonun ilk yarısında ligden çekilmişti. Kalan Diyarbakır takımının kaderi sezonun ikinci yarısına bağlı. Bu takımlardan 1’i şampiyon olup 3.Lig’e yükselirse, bu durumda 1 takım ligde kalacak ve 2 takım küme düşecek. 3.Lig’e yükselen takım olmazsa bu durumda Diyarbakır takımları arasında en fazla puanı olan ligde kalırken, diğer 3 takım Diyarbakır Süper Amatör Ligi’ne düşecek. Baraj maçı olmayacağı için Diyarbakır Süper Amatör Ligi’nde şampiyon olacak takım ise doğrudan BAL’a terfi edecek.

DİYARBAKIRSPOR-BAĞLAR BELEDİYESPOR MAÇI PAZAR GÜNÜ


Sezonun ikinci yarısının ilk haftasında iki Diyarbakır temsilcisi karşı karşıya gelecek. İlk yarıyı 28 puanla 3.sırada tamamlayan Diyarbakurspor ile 23 puanla 5.sırada yer alan Bağlar Belediyespor, 4 Şubat Pazar günü Seyrantepe Spor Tesisleri’nde karşı karşıya gelecek.
13 puanla 8.sırada bulunan Yenişehir Belediyespor, 3 Şubat Cumartesi günü Seyrantepe Spor Tesisleri’nde Yeşil Vartospor’la karşılaşacak.
8 puanla 11.sırada yer alan bir diğer Diyarbakır temsilcisi Çınar Beediyespor, 4 Şubat Pazar günü Çınar İlçe Stadı’nda grubun ikinci sırasındaki Mazıdağı Fosfatspor’la puan mücadelesine çıkacak.
BAL’da haftanın tüm maçları saat 13.00’da başlayacak.

HABER MERKEZİ 

Kaynak: Diyarbakır Söz