Başarının şifresi istikrar

Türkiye liglerinin ilk yarısında en fazla puan toplayan takımı olan Büyükşehir’de 5 futbolcu 17 lig maçının tamamında,3 futbolcu da 16 maçta forma giydi. Kupayla beraber 20 resmi mücadelede forma giyen futbolcu sayısı ise 3…

Başarının şifresi istikrar
KADRODA İSTİKRAR OLUŞTU Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, ligin ilk yarısında aynı zamanda kadroda en fazla istikrar sağlayan takım oldu. Kadrodaki 27 futbolcudan 22’si forma şansı bulurken,Sarı-Kırmızılı takım 17 lig ve 3 kupa olmak üzere toplam 20 resmi maç yaptı. Tüm resmi maçlarda forma giyen futbolcular Emrah Metoğlu,İbrahim Keleş ve Samet Yeniceli oldu.Kaptan Erhan Eren,Kamil İçer,Sercan Özdem ve Serdar Deniz toplam 19 maçta formayı terletti. 18 maçta forma giyen sadece Yusuf Yağmur olurken,Ercüment Balıkçı 17,Zeki Gündoğdu 16,Burak Onur ,Hüsnü Zeybekoğlu ve Emrah Çalışlar 15,Hakan Akman ve Cihat Baykuşak 7 ,Halil Çağırtekin ve Caner Çolak 6,Selçuk Aslan ve Semih Sargın 5,Hamit Kılıç 3,Ömer Nazilli 2 ve Ramazan Kaya 1 maçta forma giyebildi.

5 FUTBOLCU FORMAYI GÖREMEDİ! Ligde en fazla forma giyenler ;17 maçın tamamında sahada yer alan Emrah Metoğlu,Erhan Eren,Kamil İçer ,Samet Yeniceli ve İbrahim Keleş oldu. Bu futbolcuları 16 maçla Yusuf Yağmur,Sercan Özdem ve Serdar Deniz takip etti. Ercüment Balıkçı 15,Zeki Gündoğdu 14,Burak Onur ve Hüsnü Zeybekoğlu 13,Emrah Çalışlar 12 karşılaşmada sahada yer alarak ligde en fazla forma giyen diğer futbolcular oldu. Abdullah Öztürk,Aytaç Zengin,Berat Bilen,Uğur Ğemgin Dünen ve Mansur Ay zaman zaman 18’e girmelerine rağmen ilk yarı boyunca oynanan resmi maçlarda forma şansı bulamadılar.

EN GOLCÜ İSİM EMRAH METOĞLU İlk yarı boyunca 32’si lig ve 5’i kupa olmak üzere 37 gol atan Sarı-Kırmızılı takımın en golcü ismi Emrah Metoğlu oldu. Golcü futbolcu 9 lig ve 2 kupa ,toplamda 11 gole imza attı. Bu futbolcuyu ,çapraz bağları koptuğu için sadece 7 maçta oynayabilen Hakan Akman ile ilk yarının başarılı isimlerinden Yusuf Yağmur takip etti. 2 futbolcu da 5’er gol kaydetti. Hüsnü ve İbrahim 4’er gol kaydederken, Kamil ,Serdar ve Samet 2’şer,Ömer ve Cihat ise 1’er gole imza attı.

TEK KIRMIZI KART SERCAN’A ÇIKTI Ligin ilk yarısında kırmızı kart gören tek futbolcu,devrenin son maçındaki Bergama Belediyespor maçında oyundan atılan Sercan Özdem oldu.

Ligin ilk yarısında 4 penaltı kazanan Sarı-Kırmızılı takım,bunların tamamını gole çevirmeyi başarırken,futbolcular ; 1’i kırmızı ve 28’i sarı olmak üzere toplam 28 kart gördü.

Kaynak: Diyarbakır Söz