Basın karması, Belediye karmasını geçti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ve Kayapınar Belediyespor camiası ile Diyarbakırspor’un eski yöneticileri, sporcuları ile Basından oluşan karmanın oynadığı mücadele adeta nefesleri kesti.

Basın karması, Belediye karmasını geçti
Toplu Konutlar Halı Sahasında oynanan mücadelede Belediye Karmasında Kayapınar Belediyespor Kulübü Başkanı Murat Kaçar, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Ekrem Yeşil, Kayapınar Belediyespor Teknik Direktörü Teknik Direktör Seyithan Özdaş, Kayapınar Belediyespor Yardımcı Antrenörü Mahmut Işıktaş, Menajer İsa Aslan ve yöneticilerden Rahim Sertbaş ve Eski Erganispor futbolcularından Haydar’dan oluşurken, Diyarbakırspor & Basın karmasında ise Diyarbakırspor eski yöneticilerinden Salih Akçadağ, Mehmet Özman, Eski futbolcularından, Kemal Zeydan, Mehmet Altındağ, Nevzat Türker, Spor Yorumcularından Yılmaz Bay, Burhan Gül ve Umut Kardaş’tan oluştu.

İLK GOL BELEDİYE KARMASINDAN Mücadeleye hızlı başlayan Belediye Karması, birçok ataktan netice alamazken, Diyarbakırspor&Basın karmasında Mehmet Özman, sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. İlk 25 dakika gol sesi çıkmayan mücadelede gol perdesini eski bir Erganisporlu olan Büyükşehir Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Ekrem Yeşil açtı. Cristiano Ronaldo gibi sağ kanattan seri çalım ve kısa paslarla rakip yarı sahasına giren Yeşil’in ilk şutunda kaleci başarılı olsa da dönen topu klâs bir hareketle ağlarla buluşturdu. Mücadelenin ilk yarısı Belediye Karmasının 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI FIRTINA GİBİ BAŞLADI İkinci yarıya fırtına gibi başlayan Diyarbakırspor&Basın karması, Yılmaz Bay’ın ceza alanı dışından gönderdiği füze ile eşitliği sağladı. Bay, bu gol ile kaçırdıklarını telafi ederken, takımını ateşlemiş oldu. Golden sonra atakları devam eden Diyarbakırspor&Basın Karması, birçok net pozisyonu cömertçe harcadı. Kemal Zeydan’ın harika ara pası ile kaleci ile karşı karşıya kalan Yılmaz Bay’a yapılan hareket sonrası hakem beyaz noktayı gösterdi. Topun başına, takımı ile ilk maçına çıkan yeni transfer Salih Akçadağ geçerken, ilk maçı olmasına rağmen ders verircesine kaleciyi ter köşeye topuda 90’a gönderdi ve takımı 1-0’lık yenilgiden 2-1’lik galibiyete taşıdı. Bu golden sonra iyice dağılan Belediye Karması tutunamadı. Yılmaz Bay’ın asistiyle Kemal Zeydan Belediye karmasının kalesine 3’üncü golü gönderdi. 3’üncü golden sonra kenardan taktikleri alan Belediye Karması, Kayapınar Belediyespor başkanı Murat Kaçar’ın ayağından bulduğu gol ile farkı 1’e indirse de bu gol teselliden öteye gitmedi ve mücadeleyi Diyarbakırspor&Basın karması 3-2 kazandı.

KAYAPINAR BELEDİYESPOR FUTBOLCULARINDAN TATLI İKRAMI Dostluk içerisinde geçen mücadelede iki ekipte de önemli isimler sakatlıklarından ötürü forma giyemedi. Belediye Karmasında İbrahim Demir, Murat Tuğrul ve Büyükşehir Belediyespor Eski Başkanı İhsan Uğur forma giyemezken, Diyarbakırspor&Basın Karmasında Mehmet Budakın ve Nedim Şimşek forma giyemedi. Öte yandan mücadeleyi izleyen Kayapınar Belediyesporlu futbolcular maç bitiminde büyük bir jestte bulunarak, sahada ter döken isimlere tatlı armağan etti. Tatlıyı kendi idarecilerine verip ‘teselli’ etmek isteyen futbolcular daha sonra iki ekibi de kutlayarak sahadan ayrıldı.

Öte yandan taraftarların oylarıyla belirlenen Maçın Yıldızı bölümünde, Uzay Tv yorumcusu Burhan Gül seçildi. İlerlemiş yaşına ve kilosuna rağmen (!)  sahada gezmedik yer bırakmayan Gül, hem defansta hem hücum hattında kritik müdahalelerde bulundu. Geçtiğimiz haftanın da yıldızı olarak lanse edilen Gül, bu performansı ile yaşıtlarını kıskandırıyor (!).

Kaynak: Diyarbakır Söz