Bedelini ödemelisiniz

Diyarbakırspor eski başkanı Yakut, takımı 3.Lig’e düşüren yönetim hakkında ağır konuştu.

Bedelini ödemelisiniz
Yakut,”Tarihin kara sayfalarına utanç vesilesi olarak geçecek Edemen ve yönetimi küme düşmenin bedeli olan 4 milyon TL’yi ödeyerek kenara çekilmelidir.” dedi.

‘BAŞARISIZLIĞIN BİR BEDELİ YOK MU?’ Diyarbakırspor’un 36 yıl sonra 3.Lig’e düşmesinin yankıları devam ederken 2008-2009’da takımı Süper Lig’e taşıyan son başkan sıfatı taşıyan Dr. Abdurrahman Yakut ,Nurullah Edemen ve yönetimi hakkında ağır konuştu. ‘Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir’ diyen Yakut, 2005-2006’da takımı Süper Lig’de düşüren yönetimin içinde yer alan Nurullah Edemen’in bunun bedelini ödemeden sahipsiz memleketin takımını sahiplenmiş gibi görünerek Diyarbakırspor’un başına geldiğini anımsattı. Takımın kayyuma kalmasını engelleyen Edemen’in hiçbir bilgi ve birikime sahip olmadığı halde, milyonların gönlünde taht kuran Diyarbakırspor’u felakete sürüklediğini anlatan Yakut,bu başarızlığın bedelinin ödenmesini istedi.

‘TARİHİ SİZİ LANETLE ANACAK’ Yakut,”Diyarbakırspor’u 3.Lig’e düşürmenin bedeli yaklaşık 4 milyon TL’dir. Nurullah Edemen bu bedeli ödemeli ve kamuoyundan özür dileyerek kenara çekilmelidir. Yaptığı yanına kar kalmamalı. Bu memleket ne çektiyse herkesin yaptığının yanına kar kalmasıyla çekti. Kendisi ve yönetimi her gün boy boy basına poz vererek milletle dalga geçer gibi takımın düşme derdi olmadığını ifade ediyorlardı. Maalesef koca kenti hayal kırıklığına uğrattılar. Ehliyetsiz insanların bu takımı amatöre düşüreceği benim tarafımda bilinmekteydi. Edemen ve ekibi tarihin kara sayfalarına utanç vesilesi olarak geçecek ve lanetle anılacaklardır. Şimdi çıkmışlar sahipsizlikten ve destek alamamaktan dem vuruyorlar. Sen önce kendine bakacaksın. Vali,belediye başkanı ve diğer kesimleri eleştirmek başarısızlığa kılıf aramaktır. Göreve gelirken kulübün ne halde olduğunu bilmiyor muydunuz?. SMS kampanyasının akıbeti ne?.Komünist ülkelerin yönetim ve ekonomi anlayışı gibi her şeyi kapalı tutarak kulüp yönetilmez.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz