Görüş Bildir

Bedensel engeli, başarısını engelleyemedi

Geçirdiği trafik kazası sonrası belden aşağısı felç olan Selahattin Gündüz, sporla yeniden hayata tutundu.

Bedensel engeli, başarısını engelleyemedi

Kızıltepe'de 21 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu belden aşağısı felç olan Selahattin Gündüz, 4 yıl önce katıldığı basketbol takımında yeniden yaşama tutundu.

Kızıltepe Engelliler Gücü Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yusuf Taşkın'ın tavsiyesi üzerine tekerlekli sandalye basketbol takımına katılan 35 yaşındaki Selahattin Gündüz, kısa sürede elde ettiği başarıyla takım kaptanı oldu.

Basketbol Tekerlekli Sandalye Bölgesel 2. Lig D Grubu'nda mücadele eden ekipte 4 yıldır görev yapan Mardinli sporcu, takımının Antalya'da yapılacak play-off seçmelerine katılmasında büyük katkı sağladı.

Selahattin Gündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 21 yıl önce geçirdiği kazanın ardından bedensel engeli sebebiyle eve kapandığını belirterek, kulüp başkanının teklifiyle spora yöneldiğini ve hayatında birçok şeyin değişmeye başladığını belirtti.

"SPOR, ÖNEMLİ BİR TEDAVİ SÜRECİDİR"

Engelini unutup spora yönelmesiyle çevresinin genişlediğini anlatan Selahattin, şöyle konuştu:

"Bu spor, bana terapi gibi geldi, rehabilitasyon dönemi oldu. Takımda oynamaya devam ediyorum, herhangi bir sıkıntım yok. Şu an takım sorumlusuyum, arkadaşlarımla ilgileniyorum sorunlarını sıkıntılarını yönetimle paylaşıyorum. Bu sezon takım olarak başarılı olduk, play-off'a gidiyoruz. Umarım bir gün Avrupa şampiyonalarında Türkiye'yi temsil ederiz. Engellilerin eve kapanmaktansa buraya gelip spor yapmaları gerekiyor. Bu da bir tedavi sürecidir, zaten onlar için daha iyi olur."

Selahattin Gündüz, bir süre önce İstanbul'da engelli olmayan biriyle nişanlandığını da sözlerine ekledi.

"TAKIMIN VAZGEÇİLMEZ SPORCUSU OLDU"

Kulüp başkanı Taşkın da 2011 yılında kurdukları takıma Selahattin'i de dahil ettiklerini anlattı. Selahattin Gündüz'ün kısa sürede büyük başarı elde ettiğini kaydeden Taşkın, şunları söyledi:

"Selahattin, takımın vazgeçilmez sporcusu oldu. Takıma gelmeden önce evde oturuyordu. İçine kapanık dışarıya çıkmayan sosyalleşmeyen bir Selahattin vardı maalesef. Biz onu spora kazandırdık, şu an çok aktif ve sosyalleşmeye başladı. Bu spor ona bir terapi gibi geldi, kendine öz güveni arttı."

Antalya'da yapılacak play-off müsabakalarına katılacaklarını sözlerine ekleyen başkan Taşkın, "Takım olarak önce birinci lig, ardından süper lige çıkmak ve daha sonra da Avrupa'da Türkiye'yi temsil etmek istiyoruz" diye konuştu.

Antrenör İzzettin Taşkın da Selahattin'in takıma katılmadan önce 4 kişi tarafından zorla taşındığını anımsatarak, "Evinde içine kapanıp yaşayan Selahattin, sporla tanıştıktan sonra şimdi bir sandalyeden öbürüne rahatlıkla atlayabilecek duruma geldi. Bu bir spordan öte engellilerin rehabilitasyonudur" ifadesini kullandı.

Kaynak: Spor Merkezi

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi