Belediyeler hala suskun!

Son 12 yılda Diyarbakırspor’a sahip çıkmamakla eleştirilen belediyeler yapılan eleştirilere kulak tıkamaya devam ediyor. Yönetim ise devam sinyali verdi.

Belediyeler hala suskun!
KOMŞULARDA VAR D.BAKIR’DA YOK Son 12 yılda Diyarbakırspor’a sahip çıkma konusunda sınıfta kalan, kaynak yaratmadığı gibi kulübün kurtulması için yapılan hiçbir oluşuma da destek vermeyen ve bu nedenlerle sporsever kesim tarafından eleştiri bombardımanına tutulan belediyeler bilinen tavırlarını sürdürüyor.

Türkiye’nin 16 büyük kentinden biri olan Diyarbakır’ın futbolda Türkiye’nin ilk 3 liginde olmaması kent için büyük kayıp olarak değerlendirilirken, sporun dibe vurduğu kentte halkın yüzde 60’ının oy verdiği belediye yönetimlerinin bundan sonra da nasıl bir politika izleyeceği merak ediliyor.

Komşu kentlerde ise tam tersi bir tablo var. Malatya ve Bingöl’de belediyeler kentin ortak değeri olan kulüpleri bizzat finanse ederken,Elazığ ve Şanlıurfa’da da belediyelerin yarattığı kaynaklarla Elazığspor ve Şanlıurfaspor üst liglere çıktı.

HİÇ BİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ! Bu arada takımın 3.Lig’e düşmesinden sonra gözlerin çevrildiği Diyarbakırspor yönetimi oyalama taktiği devam ediyor. Başkan Nurullah Edemen, devam edip etmeyeceği konusunda net bir açıklama yapmazken bir anlamda yönetimi değiştirip devam etme sinyali verdi.

Takımın küme düşmesinde hiçbir sorumluluk kabul etmeyen, bu konudaki eleştirileri de art niyetli bulan (!) Edemen’in bir süre sonra kongre kararı alacağı,var olan borç batağı nedeniyle güçlü bir talipli çıkmayacağını düşünerek ‘Kimse çıkmadığı için devam ediyoruz’ kararı alacağı konuşuluyor.

Ocak 2013’e kadar FİFA tarafından yurt içi ve yurt dışı transfer yasağı konulan Diyarbakırspor’da yönetimin bu engeli aşmak için ortaya koyacağı yol haritası da bilinmiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz