Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'dan birlik ve dostluk çağrısı

2016-2017 Turgay Şeren Sezonu fikstür çekimi, Türkiye Futbol Federasyonu Hasan Doğan Tesisleri'nde yapıldı.

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'dan birlik ve dostluk çağrısı

Süper Lig fikstür çekiminde Beşiktaş'ı Asbaşkan Deniz Atalay, Fenerbahçe'yi yönetim kurulu üyesi Metin Doğan, Galatasaray'ı da futbol direktörü Cenk Ergün temsil etti. 3 kulübün temsilcileri fikstür çekiminin ardından ortak basın açıklaması düzenlerken, dostluk mesajları verdiler.

ATALAY: "Biz kitlelere hitap ediyoruz. Arzumuz şu, ülkemiz huzurlu olsun, birlik beraberlik içinde olsun, dışarıdan demokrasiye müdahale olmasın"

Beşiktaş Asbaşkanı Deniz Atalay, yeni sezonda dostluğun ön planda olması gerektiğini ifade ederken şunları söyledi:

"İlk derbimizi Galatasaray'a karşı evimizde oynayacağız. İyi bir mücadele olmasını ve olaysız geçmesini diliyorum. İnşallah herkes bu maçtan keyif alır. Bütün temennimiz bu."

Ülkemizde yaşanan talihsiz darbe girişimi ile ilgili olarak da Deniz Atalay "Tabi sıkıntılı bir süreç yaşadık. Türkiye'nin uzun yıllar karşılaşmadığı bir süreçti. Atlattık gibi görünüyor. Herkese geçmiş olsun. Bugünkü hava, o yaşanan sıkıntıların sirayet etmiş havası gibiydi. Herkeste bir yorgunluk var gibiydi. Ama bizim işimiz spor, siyaset değil. Biz kitlelere hitap ediyoruz. Arzumuz şu, ülkemiz huzurlu olsun, birlik beraberlik içinde olsun, dışarıdan demokrasiye müdahale olmasın. Bir tarafta Galatasaray bir tarafta Fenerbahçe, rakiplerimiz ama ebedi dostlarımız. Biz hep bir aradayız. Zaten ligin de böyle devam etmesi lazım. Birimiz olmasa bu ligin havası olmaz. Herkese başarılar diliyorum. Herkes bu ligde başarılı olmak için mücadele edecek. Bize düşen iyi hazırlanmak ve bu seneki unvanımızı korumak. Lige şampiyon olarak başlayacağız ve bu unvanı korumak istiyoruz" şeklinde konuştu.

ERGÜN: "Galatasaray-Beşiktaş karşılaşmaları nerede oynanırsa oynansın her zaman Türk futboluna büyük kazançlar sağlamıştır"

Galatasaray Kulübünü temsilen kura çekimine katılan futbol direktörü Cenk Ergün Süper Kupada ve yeni sezonun ilk derbisi olacak olan Beşiktaş karşılaşmalarını değerlendirdi. Cenk Ergün şunları söyledi:

"İlk derbiden önce Beşiktaş ile sezon başlamadan Süper Kupada karşılaşacağız. Bu hafta toplantısı olacak burada. Galatasaray Beşiktaş karşılaşmaları nerede oynanırsa, oynansın her zaman Türk futboluna büyük kazançlar sağlamıştır. İzleyene ve oynayana büyük keyifler vermiş karşılaşmalardır. Bu sene de umuyorum yine lige, Süper kupaya yakışan karşılaşmalar olacaktır. Sonunda da şampiyon olanı hep beraber kutlayacağız. İnşallah kazasız belasız, sakatlıkların en az olmadığı bir sezona böyle güzel bir derbi ile  başlarız."

Sarı Kırmızılı kulübün futbol direktörü Cenk Ergün de Türkiye'de yaşanan vahim darbe olayı hakkında da açıklamalarda bulundu. Cenk Ergün "Burada zaten milletçe zor günlerden geçtiğimizi biliyoruz. Burada herkesin vazifeleri var bunları göstermek zorunda. Bizim de vazifelerimiz var. Türk sporuna katkıda bulunan, Türk futbolunun lokomotif kulüpleri olarak toplumumuzun karşısına çıkan güzide kulüpleriz. Bizim üzerimize düşen de vazifelerimizi yerine getirmek olacaktır."

DOĞAN: "İnanıyorum ki Fenerbahçe için güzel bir sezon olacak"

2016-17 sezonu kura çekiminde Fenerbahçe'yi temsilen katılan Yönetim Kurulu Üyesi Metin Doğan ise "Son birkaç gündür ülkemizde yaşanan olaylarda hayatını kaybeden, şehit olan vatandaşlara Allah'tan rahmet diliyorum. En kısa sürede huzur ortamına kavuşmasını temenni ediyorum. Diğer arkadaşlarımızın da söylediği gibi Türk sporunun lokomotifi olan kulüpler olarak bizler de bu huzur ve barış ortamına katkıda bulunmalıyız. İnşallah ülkemizde olan bu uzlaşma ortamının Türk sporuna da sirayet edeceğini ve dostluk çerçevesinde bir sezon geçireceğimizi umuyorum. Fikstür dezavantajını avantaja çevirmek kulüplerin elinde. Burada sahada gösterilecek olan performans önemli.  Ben onu bir dezavantaj olarak görmüyorum. Fenerbahçe olarak eksik bölgelere gerekli transferleri yaptık. Gerekli takviyeleri de yapacağız. İnanıyorum ki Fenerbahçe için güzel bir sezon olacak. Uzlaşma ortamının oluştuğu bir dönemde diğer kulüplerle birlikte güzel bir sezon geçirmemizi umuyorum. Hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin, 2017-2018 sezonunda sarı lacivertli kulübün efsane isimlerinden Lefter Küçükandonyadis ya da Can Bartu'nun isimlerinin kullanılması için TFF'ye yapılan başvurunun da hatırlatılması üzerine konuşan Metin Doğan, "Turgay Şeren, Allah rahmet eylesin, çok önemli bir sporcu ve bizlerin de saygı duyduğu bir isim. Galatasaray Kulübü'nün Türk futboluna mal olmuş çok önemli bir şahsiyet. Saygıyla anıyorum kendisini. İnanıyorum ki federasyon, 3 büyüklerin ve Türk futboluna emeği geçmiş kişilere gerekli özeni gösterip olması gerekeni yapacaktır diye inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz