Beşiktaş son maçta sınıfta kaldı

Siyah-beyazlılar, yeni sezon öncesi son hazırlık maçında Yunanistan ekibi Olympiakos'a 2-1’lik skorla mağlup oldu. Mücadeleci bir oyun ortaya Beşiktaş'ın maçtaki tek golü Necip Uysal’dan geldi.Beşiktaş’ın hücum organizasyonlarındaki sıkıntısı göze çarptı.

Beşiktaş son maçta sınıfta kaldı

Beşiktaş, ligin ilk haftasında oynayacağı Mersin İdman Yurdu karşılaşması öncesi son hazırlık sınavını Yunan ekibi Olympiakos karşısında verdi ve sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. İlk yarıda Olympiakos 16 ve 42. dakikalarda iki kez Beşiktaş kalesini yokladı ancak ikisinde de kaleci Tolga Zengin geçit vermedi. 25'te ise siyah-beyazlıların yeni yıldızı Mario Gomez, karşı karşıya pozisyonda kaleci Jimenez'i geçemedi. Devre 0-0 bitti.

GOLLER İKİNCİ YARIDA GELDİ

Olmympiakos, 59'da 'ofsayt' tartışmalarının yaşandığı pozisyonda Finnbogason ile golü buldu. İkinci yarıda iki takımın yaptığı oyuncu değişiklikleri oyunu soğuttu. 88'de Beşiktaş aradığı golü Necip Uysal'ın kafasından bulup durumu eşitledi ama 90'da ev sahibi Olympiakos penaltıdan Fuster'in attığı golle sahadan 2-1 galip ayrılmayı başardı.

MAÇTAN NOTLAR

Şenol Güneş, maçın 63. dakikasında hücum hattını komple değiştirdi. Usta hoca; Mario Gomez, Quaresma ve Gökhan Töre'yi aynı anda oyundan alıp yerlerine Cenk Tosun, Kerim Frei ve Olcay Şahan'ı sahaya sürdü.

Beşiktaş'ın maçtaki tek golünü atan Necip Uysal, 90 dakika sahada kalan üç isimden biriydi. Çalışkanlığıyla dikkat çeken 24 yaşındaki futbolcu, maçın son anlarında kendisine sert giren rakibiyle tartıştı ve olay büyümeden tatlıya bağlandı.

Olympiakos önünde hazırlık maçlarını tamamlayan Beşiktaş, çıktığı 6 karşılaşmada 2 galibiyet (Zavrc ve NK Zadar) alabildi. Sturm Graz ve Olympiakos'a kaybeden siyah-beyazlı takım, Nice ve Lille ile ise barebere kaldı.

OYUNCULARIN PERFORMANSLARI

GOMEZ: Fizik gücü yerinde gözüküyor. Takıma uyumu için tabi ki vakte ihtiyacı var. Kanatlardan biraz daha beslenirse gollerini atacaktır.

QUARESMA: Kendine has klasıyla bu sezon yine futbol resitali sunacak gibi. Ancak takım oyununa daha çok adapte olmalı. Bu sorunu aşarsa Siyah-Beyazlı takımı havaya sokar.

BECK: Sağ bekte yaşanan soruna kesin çözüm olacak gibi. Alman disiplinin net bir örneği... Hırsı ve çalışkanlığıyla göz doldurdu.

RHODOLFO: Soğukkanlı ve tecrübeli. Ancak hız konusunda sıkıntıları var gibi. İlk golde topa hamle yapmakta gecikti. Defansı toplamak için takımla olan iletişimini artırmalı.

G. TÖRE: Yine bildiğimiz gibi oynadı. Hızlı ve klas ama çoğu zaman dağınık. Yaptığı top kayıplarını azaltması gerekiyor.

TOSİC: Sol bekte etkili bir oyun ortaya koydu. İkinci yarıda yerini bıraktığı Motta'dan kat kat üstün bir performans ortaya koydu.

ERSAN: Başarılı bir oyun çıkardı. Savunmada yerinde müdahaleleriyle dikkat çekti. Gollerde hatası yoktu. İlk 11'in değişmezi olacak gibi...

TOLGA: Tecrübeli kaleci ilk yarıda iki kritik kurtarış yaptı. İlk golde ve penaltıda yapacak bir şeyi yoktu. Söylenecek fazla söz yok, forma onun hakkı gibi.

ATİBA: Yanına mutlaka bir takviye yapılmalı. Her zamanki gibi maestroluk görevini üstlendi. Ancak Veli'nin eksikliğini fazlasıyla hissediyor.

Kaynak: Spor Merkezi