Bir futbol emekçisi Özcan Gökçeoğlu; Şehmus Özer'i keşfeden hoca Diyarbekirspor'un başında

2016 yılında elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır'ın unutulmaz futbolcularından Şehmus Özer'i 1998 yılında Ergani'deki köyler arası Kaymakamlık Kupası'nda keşfeden teknik adam olarak bilinen Özcan Gökçeoğlu şimdi 2.Lig ekibi Diyarbekirspor'un başında.

Bir futbol emekçisi Özcan Gökçeoğlu; Şehmus Özer'i keşfeden hoca Diyarbekirspor'un başında

Birçok futbolcuyu yetiştiren tecrübeli teknik adam, “Ben bu işi memleketime karşı vefa ve gönül borcu olarak görüyorum. Para benim için hiç bir zaman ilk planda olmadı " diye konuştu.

ERGANİSPOR'U 3.LİG'E ÇIKARAN TEKNİK ADAM

Diyarbakır'da uzun yıllar Diyarbakırspor ve birçok takımda forma giydi. Futbolculuktan sonra teknik adam olarak hizmet etmeye devam etti. 1998'de Erganispor'u ilk kez 3.Lig'e çıkaran teknik adam oldu.

EFSANE FUTBOLCU ŞEHMUS ÖZER'İ KÖYLER ARASI TURNUVADA KEŞFETTİ

O yıl Ergani Kaymakamlığı tarafından düzenlenen köyler arası turnuvada Diyarbakır'ın yetiştirdiği unutulmaz futbolculardan Şehmus Özer'i keşfetti. Attığı gollerle Erganispor'u şampiyonluğa taşıyan Şehmus Özer, daha sonra Malatyaspor, Akhisarspor, Mardinspor, Mersin İdman Yurdu gibi takımlarda şampiyonluklar yaşadı.

Kayserispor, Karşıyaka, Altay, Gümüşhanespor ve Şanlıurfaspor takımlarında da başarılara imza attı Şehmus Özer, Aralık 2016 tarihinde Malatya- Diyarbakır yolunda geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Deneyimli teknik adam Gökçeoğlu, Şehmus Özer'in yanı sıra uzun yıllar profesyonel liglerde oynayan birçok futbolcuyu keşfetti ve yetiştirdi.

DİYARBAKIRSPOR'DA İKİ BÜYÜK ŞAMPİYONLUK YAŞADI

2001 yılında Diyarbakırspor Genç Takımı'nı namağlup olarak Türkiye şampiyonu yaparak tarihi bir başarıya imza attı.

2008-2009 sezonunda Süper Lig'e yükselen Diyarbakırspor'da yardımcı antrenör olarak görev yaptı.

Daha sonra çeşitli aralıklarla Diyarbekirspor'da görev yaptı.

Onun deyimiyle kendisine ne zaman ihtiyaç duyulduysa hiç düşünmeden geldi.

DİYARBAKIR'A OLAN BORCUMU ÖDÜYORUM

"Ben Diyarbakır'ın neferiyim" diyen Gökçeoğlu, kendisini memlekete karşı borçlu hissettiğine vurgu yaptı.

Gökçeoğlu, "Diyarbakır'ın ismi çok büyüktür. Bu isim bize çok şey kattı. Bu yüzden bu güzel ve kadim kente karşı vefa borcumuz var. Ne zaman ihtiyaç duyulursa hiç düşünmeden geliyoruz. Diyarbekirspor bizim evimiz. Daha önce de şerefle vazife yaptık burada. İnşallah bu süreçte de elimizden gelenin en iyisini yapacağız " diye konuştu.

Haber: Yılmaz BEKLEYEN

Kaynak: Diyarbakır Söz