Bisiklet sevdası farklı mesleklerden sporcuları İzmir'de buluşturdu

İzmir'de 2020'de kurulduktan sonra birçok şehirden sporcuları bünyesine katan bisiklet takımı, farklı meslek gruplarından 15 kişilik ekibiyle yarışlarda mücadele veriyor.

Bisiklet sevdası farklı mesleklerden sporcuları İzmir'de buluşturdu

Asperox Bike Pedia Racing Team'in en genci 17 yaşındaki lise öğrencisi Yağız Atıcı üniversite sınavına hazırlanırken grubun yaşça en büyük olanı 51 yaşındaki esnaf Mustafa Varol Aşıbol.

Lise öğrencisinden hemşireye, bisiklet tamircisinden kurbağa adama kadar farklı meslek gruplarından sporcuları barındıran takımda İzmir'in yanı sıra Bursa, Denizli ve İstanbul'da yaşayan isimler de yer alıyor.

Bu yıl Ankara, İstanbul ve İzmir'de yapılan Granfondo Amatör Yol Bisiklet Yarışlarında takım sporcuları 36 kez kürsüye çıkarken 20 de birincilik elde etti.

Takımın kaptanı ve kurucusu Mustafa Kemal Kara, AA muhabirine, son dönemde takımın daha da güçlendiğini ve bilinirliğinin arttığını anlattı.

Bu yıl birçok ulusal yarışta yer aldıklarını hatırlatan Kara, "15 kişilik bir ekibiz. İçerisinde 17 yaşında yer alan milli sporcumuzun yanı sıra kadınlar ve uluslararası yarışa hak kazanmış arkadaşlarımız var. Oldukça keyifli, bisiklet sürmeyi çok seviyoruz." dedi.

Takımın çoğunluğunun İzmir'de yaşadığını belirten Kara, özellikle pazar günleri sürüş yaptıklarını dile getirdi.

Kara, kimi zaman 100 kilometreyi bulan antrenmanları olduğunu aktararak, "Bu şekilde yarışlara hazırlanıyoruz. Daha sonra diğer şehirlerde olan arkadaşlarımızla da bir araya gelip yarışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Takımın sporcularından kimya mühendisi Züleyha Dikbaş (48) da ilk bisikletini 38 yaşında aldığını ve 4 yıldır düzenli olarak bu sporla uğraştığını söyledi.

Kuruldukları 2020'den bu yana yarışlarda mücadele ettiklerine değinen Dikbaş, "Şu anda da antrenman seviyelerimiz iyi olduğu için yarışlarda iyi dereceler alabiliyoruz. Yurt dışındaki müsabakalarda dereceler elde etmek istiyoruz ve aynı zamanda eğer mümkünse uluslararası bir takım olmayı hayal ediyoruz. Elbette çok kolay bir süreç değil ancak yapabileceğimize inanıyoruz." diye konuştu.

TAKIMIN EN GENCİ 17 YAŞINDAKİ YAĞIZ ATICI

Lise öğrencisi Yağız Atıcı da 2 yıldır düzenli olarak antrenman yaptığını vurgulayarak, takım olarak güzel yerlere gelme hedefleri olduğunu belirtti.

Tecrübeli isimlerle bir arada olmanın önemli olduğunu kaydeden Yağız Atıcı, "Gerçekten diğer insanlardan tüm bilgileri toplayarak en alttan gelerek, daha avantajlı olmak çok güzel bir şey. O yüzden bunu kullanarak, başarılı yerlere gelmek istiyorum inşallah." dedi.

Bursa'da yaşayan 24 yaşındaki Muhammet Tayyib Yıldırım da 2014'ten beri bisiklet sporuyla uğraştığını dile getirdi.

Daha sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ile yarışmalara katıldığına işaret eden Yıldırım, "Bu 10 senelik tecrübemin yaklaşık 5 senesini milli takım organizasyonlarına girerek, geçen sene de 6 farklı uluslararası yarışta ay-yıldızlı formayı temsil ederek geçirdim." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler