Bisiklet turu

Van Gölü çevresinin turizme kazandırılması ve çevresindeki güzellikleri tanıtmak amacıyla, bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen "Pedal Pedal Van Gölü" bisiklet turuna katılan 100 sporcu, Ahlat'ın tarihi Selçuklu Meydan Mezarlığını gezdi.

Bisiklet turu

Bitlis'te bulunan tarihi El-Aman Hanı önünden başlayarak Ahlat'a ulaşan Türkiye'nin değişik illerinden sporcular, ilçenin tarihi dokusuna dikkat çekmek için Selçuklu Meydan Mezarlığını ziyaret etti.

Sporculardan Mehmet Muhip Ada, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi, doğası ve kültürüyle adeta yeryüzü cennetini andıran Van Gölü ve çevresinin turizm potansiyeline dikkat çekmeyi hedeflediklerini söyledi.

VAN GÖLÜ İÇİN

Bisikletle 430 kilometre yol alarak göl çevresini 3 günde dolaşmayı planladıklarını belirten Ada, organizasyona İzmir, İstanbul, Antalya, Mersin, Van ve Bitlis başta olmak üzere birçok ilden 100 sporcunun katıldığını belirtti. Mehmet Muhip Ada, şöyle konuştu:

                        

"Amacımız kentin kültürel varlıklarını tanıtmak ve Van Gölü'nün çevresindeki güzellikleri Türkiye ve dünyaya göstermek. Tur kapsamında ilk durağımız olan Ahlat'a vardık. Burada Selçuklu Meydan Mezarlığını gezdik. Yol güzergahımızda bulunan tarihi mekanları da gezerek Adilcevaz'a doğru yol alacağız. Önümüzdeki yıllarda bunu uluslararası bir etkinliğe dönüştürüp, 500 sporcunun katılacağı bir organizasyon haline getirmeyi hedefliyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz