Biz çırpınırken, siz sevinemezsiniz

Galatasaray’lıların şampiyonluk kutlaması zor günler geçiren Diyarbakırspor taraftarının tepkisini çekti.

Biz çırpınırken, siz sevinemezsiniz
‘Biz çırpınırken siz sevinemezsiniz’ pankart açan Yeşil-Kırmızılılar, Ofis’te kutlamaya izin vermedi.

‘BİZ SADECE DİYARBAKIRSPOR’LUYUZ’ biten Fenerbahçe maçından sonra şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray taraftarları Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Diyarbakır’da da sokaklara akın etti. Kentin en işlek caddesi olan ve önceki yıllarda defalarca Diyarbakırspor’un başarı kutlamalarına tanıklık eden Ofis’te yapılmak istenen Galatasaray kutlaması Yeşil-Kırmızılı taraftarları çileden çıkardı. Diyarbakırspor’un ligde kalma mücadelesi verdiğini ve Pendikspor’la önemli bir maça çıkacağına işaret eden Yeşil-Kırmızılı taraftar grupları atkı,forma ve bayraklarını alarak Ofis’e geldi. ‘Biz çırpınırken siz sevinemezsiniz’ pankart açan çok sayıda Diyarbakırspor sevdalısı,”Biz sadece Diyarbakırspor’luyuz” tezahüratları eşliğinde Galatasaray’ın kutlamasını engelledi.

GALATASARAY KUTLAMASINA İZİN YOK Diyarbakırspor’lu taraftarların demokratik ve doğal tepkisine polisin şiddetle karşılık vermesi tepki çekerken,Trabzon,Eskişehir ve Bursa gibi kentlerde de o kentlere ait takım taraftarlarının İstanbul takımlarının kutlamasına izin vermediğine dikkat çeken Yeşil-Kırmızılılar polisin tutumunu eleştirdi.

Bu arada ekmeğini yedikleri ve havasını teneffüs ettikleri kentin takımına hakaret eden bazı Galatasaray’lı taraftarların Diyarbakırspor aleyhindeki hakaret dolu sloganları bardağı taşıran son damla oldu. Galatasaraylı taraftarların büyük çoğunluğu ise Diyarbakırspor’luların tutumunu anlayışla karşılayarak Yeşil-Kırmızılı takım lehine sloganlar attı.

Kaynak: Diyarbakır Söz