Bizim kızlar, Milli Takım yolunda

Oyuncu seçmek üzere Diyarbakır'a gelen TFF U15 Kız Milli Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör, TFF Kadınlar Futbol 2. Ligi'nde mücadele eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un erkek takımıyla oynadığı hazırlık maçını izledi.

Bizim kızlar, Milli Takım yolunda

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ilk kadın teknik direktörü Filiz Atay'ın büyük çabası sonucu kurulan ve ilin tek kadın futbol takımı olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un ligde kısa sürede gösterdiği başarı, Milli Takım'ın da dikkatini çekti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'daki kızların Milli Takım'da forma giyecek düzeyde olduğu bilgisini alan U15 Kız Milli Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör, bunun üzerine Diyarbakır'a geldi. Ancak Diyarbakır'da başka kadın takımı olmadığı için Güngör, kızların performansını, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un erkek takımıyla yaptığı hazırlık maçını izleyerek gördü. Kızların erkek takımıyla yaptığı ve başa baş geçen maçı dikkatlice izleyen Güngör, bazı oyuncular hakkında bol bol not aldı.

Bu arada bazı futbolcuların anne ve babası da kızlarının, erkek takımıyla yaptığı hazırlık maçını izlerken, çok heyecanlandıkları görüldü

''DİYARBAKIR'DA ÇOK YETENEKLİ KIZLAR VAR''

    

Milli Takım Teknik Direktörü Güngör, Türkiye'de 35'e yakın kadın futbol antrenörü, 2 bin civarında da lisanslı kadın futbolcu bulunduğunu belirterek, bu sayının artırılması için federasyonun büyük çaba gösterdiğini, ''Kız futbol okulları projesinin'' bunlardan bir tanesi olduğunu kaydetti.

Diyarbakır'da kadın futbol takımının oluşturulması ve başına da kadın antrenörün getirilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu vurgulayan Güngör, ''Diyarbakır'da çok yetenekli kızlar var'' diye konuştu.

Güngör, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'dan Milli Takıma oyuncu davet edilip edilmeyeceğine karar vermek için erken olduğunu belirterek, aday kadronun yapılacak değerlendirmelerin ardından açıklanacağını sözlerine ekledi.

  

''GURUR DUYUYORUM''

    

Maçı izleyen futbolcu Zelal Baturay'ın annesi Esma Baturay ise kızının takımda forma giymesinde teknik direktör Filiz Atay'ın büyük çabası olduğunu belirterek, ''Onun sayesinde kızım bu takımda oynuyor. Kızımı izlerken çok gururlanıyorum. Zelal, çok güzel goller atıyor. Milli Takıma seçilmesini çok istiyorum'' şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz