Bölge derbisinde ev sahibi güldü!

Bölge derbisi olarak değerlendirilen iki komşu kentin takımının mücadelesinde sonucu uzatmalar belirledi. Play-Off yarışında iddialı olan Amedspor, 90 artı 2'de kalesinde gördüğü golle Şanlıurfaspor'a 2-1 yenildi. Ev sahibi Şanlıurfaspor bu galibiyetle, alt sıradan kurtulmazken, en yakınındaki rakipleriyle arasındaki puan farkı ikiye indi. Amedspor ise alınan yengiyle play-off yarışında önemli bir yara aldı.

Bölge derbisinde ev sahibi güldü!

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta Play-Off mücadelesi veren Amed Sportif Faaliyetler, ligden düşmemek için uğraş veren komşu kentin temsilcisi Şanlıurfaspor'a konuk oldu. Karşılaşmanın 90 dakikasının sonunda ev sahibi takımın 2-1 üstünlüğüyle maç sona erdi.

Karşılaşmaya iki takımda iddialı çıktı. Ev sahibi takım Sarı-Yeşilli ekip, 18’inci dakikada Fevzi Özkan’ın kaydettiği golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

AMEDSPOR SKORU EŞİTLEDİ

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Amedspor oldu. Misafir takım, 58’inci dakikada İbrahim Halil Sönmez’in golüyle skora dengeyi getirdi.  1-1 Beraberlik golünden sonra rakip kaleye yüklenen Sarı Yeşilli ekip, aradığı golü uzatma dakikalarında buldu. Şanlıurfaspor, 90+2’de Gökdeniz Varol’un golüyle 2-1 öne geçti ve karşılaşmadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.

LİGE SARILMAYA ÇALIŞIYOR

Geçen hafta deplasmanda Sancaktepe’yi ve bu hafta da Amedspor’u yenerek iki haftada çok önemli 6 puan elde eden Şanlıurfaspor, böylece puanını 11’e yükseltti. Sarı-Yeşilli ekip, bu galibiyetlerle her ne kadar son sıradan kurtulamasa dahi üst sıralarda yer alan Hacettepe ve Gümüşhanespor ile puan farkını 2’ye indirdi.  Şanlıurfaspor, önümüzdeki hafta ise Kahramanmaraşspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

AMEDSPOR YARA ALDI

Öte yandan, alınan yenilgiyle 32 puanda kalan Amedspor, Play-Off yarışında önemli bir yara aldı. Amedspor, 14 Şubat Pazar günü Diyarbakır'da Uşakapor ile karşı karşıya gelecek.

Kaynak: Spor Merkezi