Borç, kapatmaya götürecek

Edemen’in geçmişe ait tüm alacaklarını değil sadece geçen sezonki alacaklarını hibe etmeyi kabul ettiği ortaya çıktı. Alacağını hibe etmek istediğini açıklayan isimlerin de bunu resmiyete çevirmesi gerekiyor. ‘Alacaklar hibe edilirse aday olurum ‘ diyen Akçadağ,”Şu anda şartlar zor görünüyor. Bayram sonrasını bekleyeceğiz.” dedi.

Borç, kapatmaya götürecek

ESKİ ALACAK 1 MİLYON TL

Önceki gün istifa eden Nurullah Edemen ve yönetimini, geçen sezon harcadıkları tüm paraları hibe ettiklerini açıklamışlardı. Bu konu kamuoyunda ‘Edemen tüm alacaklarını bağışladı’ şeklinde yorumlandı. Ancak Edemen’in 2005-2006 sezonundan kalma alacaklarını hibe etmek istemediği ortaya çıktı. Anaparası 400 bin TL dolayında olan ve faizleriyle beraber 1 milyon 50 bin TL’ye ulaştığı belirtilen bu alacağın kulübün icra listesinde yer aldığı belirtiliyor. Kamuoyu, Edemen dahil alacaklı olan tüm eski yöneticilerden var olan bütün alacaklarını şart ve koşul öne sürmeden silmelerini istiyor.

ÖNEN DE ‘HİBE EDİYORUM’ DEDİ

Şu ana kadar Çetin Sümer,Suat Önen,Ali Güldamlası ve Mehmet Özman gibi eski yöneticiler alacaklarını hibe edeceklerini açıkladılar. ‘Kulüpten alacağı olan eski yöneticiler alacaklarını hibe ederse aday oluruz’ diyen Akçadağ’ı arayan Suat Önen’in bu konuda taahüt verdiği ve ‘alacağımı hibe etmem için ne isterseniz o şekilde yapmaya hazırım’ dediği öğrenildi.

Edemen dahil alacağı olan tüm eski yöneticilerin alacaklarını silmemesi halinde 30 Ağustos’taki kongrede aday olmayacak ve 45 yıllık kulüp büyük ihtimalle tarihe karışacak. Hibe edeceğini açıklayan yöneticilerin de bunu sözde bırakmayarak resmiyete dökmesi bekleniyor.

‘ŞARTLAR OLUŞMAZSA ADAY ÇIKMAZ’

‘Herkes alacağını hibe ederse aday olurum’  diyen eski Futbol Şube Sorumlusu Şahap Akçadağ, şu anki şartlarda yönetim oluşturmanın çok zor olduğunu söyledi. Çalışmalarını bayram sonrasına kadar devam ettireceğini anlatan Akçadağ,Diyarbakırspor'un içerisinde bulunduğu sıkıntıdan kurtarılması için kısa süre önce girişimde bulunduğunu, bu amaçla kulübün mali tablosunu yönetimden talep ettiklerini söyledi. Ancak kulüp yönetiminin hala kendilerine mali tabloyu vermediğini, bu nedenle kulübün ekonomik sıkıntısının ne durumda olduğunu net olarak bilmediklerini kaydetti.

‘MALİ TABLO BİZE VERİLMİYOR’

Akçadağ,”Ben kimseye ‘istifa et biz geliyoruz’ demedim. Madem istifa edecektin neden şimdi ediyorsun?. Lig 3.5 ay önce bitti,o zaman istifa etseydin insanlara çalışma zamanı olurdu.Yaptığım açıklamamda, şartların oluşması halinde yönetimde yer alabileceğimi söyledim. Bu konuda da ısrarcıyım. Şartlar oluşmazsa kongrede aday olmam. Adaylık için şartlarım; yönetici alacaklarının kongreden önce noter kanalıyla kulübe hibe edilmesi ve futbolcu alacaklarının belli oranda yapılandırılmasıdır. Ben kurumsal borç dışında borç almak istemiyorum. 20-25 milyon lira borçtan bahsediliyor. Mali tabloyu görmediğim için ne olduğunu bilmiyorum. Ben kulübün kapanmasına engel olmak ve çağdaş yapıya kavuşması için çabalıyorum. Bu çabalarım farklı değerlendirilmesin. Diyarbakır ve Diyarbakırspor camiasının yapacağı ortak güç birliğiyle sorunlar çözülür.

‘TAKIMI HAZIRLAMAK YÖNETİMİN GÖREVİDİR’

Nurullah Edemen dahil herkesin tüm alacaklarını hibe etmesi lazım. Geçen sezonkini hibe edip eskisini etmemek çözüme engel olmaktır. Ben geleceğim diye bir şey yok. Herkes alacağını hibe etsin,kulüp temizlensin,belki başka yönetim oluşur. Borçlarla ilgili süreç en az 1.5 ayı bulur. İnsanlar kısa sürede çözüm beklemesin. Bunun hukuki boyutu da var. Bayram sonrasına kadar çalışacağız. Hukukçularımız çalışma yapacak. Fakat şu ana kadar mali tablo bize verilmedi. Her şeyin bir üsülü var. Yönetim istifa da etse kanuni olarak yeni yönetim oluşana kadar görevdedir. Takımı da lige onların hazırlaması lazım. Şu ana kadar bu konuda tüm çalışmaların yapılması gerekiyordu. Kurumlarda süreklilik esastır,görevi bırakacak olsanız dahi takımı kampa göndermek,teknik adam getirmek ve futbolcuları tutmak gibi göreviniz var.” dedi. Arial"

Kaynak: Diyarbakır Söz