Böyle mi olacaktı?

5 sezon önce Bank Asya 1.Lig’in iddialı iki ekibi olan Diyarbakırspor ve Mardinspor şimdi amatöre düşerek tarih sahnesinden silinme riskini taşıyor.

Böyle mi olacaktı?
Türkiye liglerinin en az puan alan 3 takımı arasında yer alan iki takım Pazar günü kozlarını paylaşacak.

BÖLGENİN FUTBOLDA TÜKENİŞİ Doğu ve Güneydoğu’nun yarım asırlık maziye sahip kulüpleri bir bir tarih sahnesinden siliniyor. Erzrumspor,Vanspor,Malatyaspor derken şimdi aynı kaderi Diyarbakırspor ve Mardinspor paylaşmak üzere. Uzun yıllar üst liglerde mücadele eden iki takım şimdi amatöre düşmenin en büyük adayları arasında yer alıyor. Spor Toto 3.Lig 3.Grup’ta 13 maçta 1 galibiyet,2 beraberlik ve 10 yenilgi alan Diyarbakırspor, 5 puan topladı ancak Maltepespor’la İstanbul’da oynaması gereken maça gidemediği için 3 puanı silindi.

İŞTE KAHREDEN İSTATİSTİKLER 12 gol atıp 30 gol yiyen Diyarbakırspor, 2 puanla 17.sırada yer alıyor. 13 maçta puan alamayan Mardinspor da Maltepe maçına çıkmadığı için 3 puanı silindi ve bu nedenle -3 puanla son sırada. Kalesinde gördüğü 59 golle 124 takımlı Türkiye liglerinin en fazla gol yiyen takımı, attığı 1 golle de yine liglerin en az gol atan takımı konumunda. Diyarbakırspor ve Mardinspor, 1 puanı olan Çorumspor’la beraber 124 takım arasında en az puanı olan 3 takımdan biri olarak milyonlarca seveninin yüreğini sızlatıyor.

O GÜNLERDEN BU GÜNLERE Uzun yıllar aynı liglerde rekabet halinde olan ve son olarak 2006-2007 sezonunda PTT 1.Lig’de güçlü kadrolarıyla Süper Lig için özellikle transferde birbirleriyle çekişen Diyarbakırspor ve Mardinspor artık o günlerin çok gerisinde. Mardinspor, 2007-2008’de PTT 1.Lig’den (O zamanki adıyla Bank Asya) 2.Lig’e düşerken, geçen sezon maddi imkansızlıklardan dolayı ligin ilk yarısı tamamlanmadan maçlara çıkmayarak 3.Lig’e düştü. Transfer yasağının devam etmesi ve şehrin ileri gelenlerinin duyarsız kalması üzerine taraftar gruplarından oluşan bir yönetimle lige katılan Mardinspor,genç oyuncularla mücadele ediyor. Zaman zaman 18 kişilik kadroyu oluşturamayan Mardinspor, tecrübesiz kadrosuyla çıktığı maçlarda tarihi skorlarla farklı mağlup oluyor.

DİYAR, 45 YIL SONRA AMATÖRE Mİ? 2008-2009’da Süper Lig’e çıkan ancak yönetimin kulübün geleceğini adeta ipotek altına alan mali konulardaki üsülsüzlükleri yüzünden çöküşe geçen Diyarbakırspor, arka arkaya gelen FİFA ve TFF’deki transfer yasakları ile kent yöneticileri, yerel yönetimler,siyasiler ve iş adamlarının deyim yerinseyse kulübün ipini çekerek sahipsizliğe itmesi sonucunda 3 yıl üst üste küme düştü. Alt yapıdan yetişen gençleri de tutamayan Diyarbakırspor her geçen yıl zayıflayarak 45 yıl sonra amatörün kapısına dayandı. İşte bölgeye mal olmuş bu iki ekip Pazar günü Mardin’de son derece dramatik bir ortamda puan mücadelesine çıkacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz