Böyle olmamalıydı

Onbinlerce seyirciye rağmen rakibine üstünlük sağlayamayan Amedspor, penaltılarda rakibine boyun eğdi. 1. Lig hayali yarı finale yükselemeden, başka bahara kaldı.

Böyle olmamalıydı

TFF 2. Lig Play Off mücadelesinde Tarsus İdmanyurdu’nu konuk eden Amedspor, 90 dakikası golsüz tamamlanan maçı penaltılarda kaybetti. Amedspor bir kez daha taraftarını hayal kırıklığına uğrattı.

ONBİNLER AKIN ETTİ

Diyarbakır Stadyumu’nda oynanan maç öncesi Amedspor taraftarları stada erken gelerek doldurdu. Maça saatler kalmasına rağmen erkenden stadı doldurmaya başladı. On binlerce taraftar ilk dakikadan sonra dakikaya kadar takımlarına tezahürat ederek destek verdi.

BÜYÜK COŞKU HAKİMDİ

Amedspor stada kadına yönelik şiddet ve uyuşturucu bağımlılığına karşı dikkat çekmek için “Kadına şiddet hayır”, “Uyuşturucuya karşı radikal ol” yanı sıra “Sevgi için barış, barış için direniş” dövizleri tribünlere asıldı. Tribünlerin tamaman dolduğu stadyumda binlerce taraftar, dışarda kaldı. Zaman zaman polis ile taraftarlar arasında gerginlikler yaşanması dikkat çekti.

GOL GEÇERSİZ SAYILDI

Maça etkili olan Amedspor 24’üncü dakikada Üstün Bilgi’nin attığı gol yardımcı hakem tarafından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. İlk yarı golsüz sona erdi. İlk yarı bitmesiyle birlikte Kürtçe müzik çalınarak taraftarlar doyasıya coştu.

GOL POZİSYONLARI

Maçın ikinci yarısında Amedspor 2 net gol pozisyonundan yararlanamadı. Konuk ekip Tarsus İdman Yurduspor ilk gol pozisyonunu buldu. 90 dakika boyunca her takım gol atamadı ve maç uzatmaya gitti. Uzatma dakikalarında da gol sesi çıkmadı.

PENALTILARDA KAYBETTİ

Tüm Diyarbakır’ın kilitlendiği maçın uzatma dakikalarında da gol sesi çıkmayınca, penaltı atışlarına geçildi.  İlk 5 penaltıda da iki takım hata yapmadı ve 5-5’lik eşitlik sağlandı. 6’ncı penaltıyı Amedspor’lu Kutay topu ağlara gönderemedi ve üst tura yükselen takım Tarsus İdmanyurdu oldu.  Karşılaşma 7-7 sona erdi.

Kaynak: Spor Merkezi