Görüş Bildir

Bu ligin bir benzeri yok!

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 1.Grup’ta yer alan 4 Diyarbakır takımından 2’si doğrudan küme düşecek, 1’i baraj maçı oynamak zorunda kalacak ve en üstte yer alan 1 takım ise ligde kalacak. Yani 4 takımdan 3’ü gelecek sezon bu ligde olmayabilir. Statüden dolayı 4 takım arasında inanılmaz bir çekişme yaşanıyor.

Bu ligin bir benzeri yok!

Geçen hafta başlayan sezonun ikinci yarısının ilk haftasında Diyarbakır temsilcileri birbirleriyle karşılaştı. Yenişehir Belediyespor, Çınar Belediyespor’u 1-0 mağlup ederek haftayı 24 puanla 5’inci sırada tamamladı,15 puanda kalan Çınar Belediyespor ise 8’inci sıraya kadar geriledi. Erganispor’u 1-0’la geçen Bağlar Belediyespor, 22 puana yükselerek puan cetvelinin 7’inci sırasında yer alırken, 8 puanda kalan Erganispor lige havlu atma noktasına geldi.

Statü gereği 4 takım arasında futbol tarihinde benzerine az rastlanan bir çekişme yaşanıyor.

HER HAFTASI AYRI BİR FİNAL OLACAK

Statü gereği Diyarbakır’ın bu ligdeki kontenjanı 2 takım olduğu için 4 takımdan 2’si doğrudan küme düşecek. En üstte yer alan gelecek sezon yine bu ligde mücadele etme hakkı kazanırken, bu takımın altında yer alan ekip ise Diyarbakır Süper Amatör Futbol Ligi şampiyonu ile baraj maçı oynamak zorunda kalacak.

Her haftası ayrı bir önem taşıyan ligin 15’inci haftasında Batman 72 Belediyespor-Bağlar Belediyespor, Van Gölü Sportif Faaliyetler-Yenişehir Belediyespor,Çınar Belediyespor-Kurtalanspor ve Erganispor-Yeşil Vartospor karşılaşmaları oynanacak.

Kaynak: Spor Merkezi

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi