Bülent Korkmaz'ı geçmek istiyorum

Galatasaraylı futbolcu Semih Kaya, Galatasaray kariyerinde 12 kupa kazandığını ifade ederek, bu alanda 29 kupayla zirvede yer alan Bülent Korkmaz'ı geçmek istediğini söyledi.

Bülent Korkmaz'ı geçmek istiyorum

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Semih Kaya, yeni sezona iyi hazırlandıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Sezona iyi başladık, iyi bir uyum yakaladık. Oynayan, oynamayan tüm oyuncular elinden geleni vermeye çalışıyor. Sonuçta ligde böyle şeyler olacak, kazanacağız, kaybedeceğiz, berabere kalacağız. İyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Sezonu en iyi şekilde bitireceğimizi düşünüyorum. Biz şampiyonluklara alışmış bir kulübüz. Umarım her şey istediğimiz gibi gider, sezonu şampiyonlukla bitiririz. Takım olarak önümüzdeki haftalarda daha iyi olacağız. Sezonun ilk maçları olduğu için rakibe göre önlem alıyoruz. İlerleyen haftalarda tempo ve sistemimizi sahaya yansıtacağımızı düşünüyorum."

Geçen sezon düşük bir performans gösterdiğini de dile getiren Semih, "Yaşadığım sakatlıklar nedeniyle geçen sezon istediğim performansı ortaya koyamadım. Tabii bu bir mazeret değil. Sonuçta düşük bir performans sergiledim. Eleştirilere de her zaman açığım. Her futbolcunun kariyerinde inişli çıkışlı durumlar olur. Ben bunu geçen yıl geride bıraktığımı düşünüyorum. İnşallah bundan sonra inişli çıkışlı dönemler yaşamam. Şu an sakatlığım tamamen geçmiş durumda, 2,5 haftadır takımla çalışıyorum. Performansımı en yakın zamanda iyi dönemlerdeki seviyeme ulaştırmak istiyorum. Önceki yıllarda da sakatlıklar nedeniyle uzun süreler sahalardan uzak kalmıştım. Sakatlık üzücü bir şey. Hocamızın bana yaklaşımı çok iyi. Baba oğul gibiyiz. Gerçekten beni çok seviyor ve değer veriyor. Bu hafta ya da önümüzdeki hafta da belki süre alamam ama bu hiçbir zaman konsantrasyonumu düşürmeyecek. Kendimi tamamen antrenmana verdiğim sürece oynayacağımı düşünüyorum. Ben zaferin geleceğini biliyorum" diye konuştu.

"GALATASARAY'DA 29 KUPA KAZANAN BÜLENT KORKMAZ'I GEÇMEK İSTİYORUM"

Galatasaray kariyerinde 12 kupa kazandığını vurgulayan Semih Kaya, bu alanda 29 kupayla zirvede yer alan Bülent Korkmaz'ı geçmek istediğini açıklayarak, "Tabii ki 25 yaşında böyle başarılar elde etmek gurur verici. Bülent Korkmaz gerçekten Galatasaray'ın efsanelerinden biri. İnanılmaz bir kariyeri vardı, zirvede bıraktı. 29 kupa az bir sayı değil. Ben de daha çok kupalar kazanmak, başarılar elde etmek istiyorum. Yaklaşık 10 yıl daha futbol oynayacağımı düşünüyorum. Bülent hocayı geçmeyi tabi isterim ama arkasında kalmak da beni üzmez" ifadesini kullandı.

Beşiktaş'ın yeni stadı Vadofone Arena'nın atmosferiyle ilgili bir soruya ise milli futbolcu, "Türk Telekom Arena'nın atmosferini de kimsenin göz ardı etmemesi gerekiyor. Türk Telekom Arena'da dünya devlerini dize getirmişiz. En önemlisi Kadıköy'de kupa kaldırmış bir takımız. Vodafone Arena'da, o atmosferi yaşamamış arkadaşlarımız ilk 10 dakika sıkıntı çekebilir ama ben bir sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum" yanıtını verdi.

Kalecileri Fernando Muslera'nın kendilerine güven verdiğini de söyleyen Semih, şöyle konuştu:

"Arkanızda bir kale olduğunu biliyorsunuz. Muslera, dünya çapında bir kaleci. Galatasaray'a inanılmaz başarılar ve kupalar kazandırmış bir kaleci. Allah, Muslera'yı başımızdan eksik etmesin. Galatasaray için değerli bir oyuncu."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler