Burak Yılmaz transferiyle ilgili açıklama geldi! Burak gidiyor mu?

Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Burak Yılmaz, West Ham United’ten gelen teklifi değerlendirmek istediğini ve kulüpten ayrılmak istediğini açıkladı.

Burak Yılmaz transferiyle ilgili açıklama geldi! Burak gidiyor mu?

Burak Yılmaz, Galatasaray'dan ayrılmak istediğini Sarı Kırmızılı kulübe iletti. Golcü oyuncu bugün Florya'da menajerleri ile birlikte Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in kardeşi Mehmet Özbek ile 2 saat süren bir görüşme yaptı. Yapılan görüşmede Burak Yılmaz, kulübüyle ilgili hiçbir sorunu olmadığını, Galatasaray'da olmaktan son derece gurur duyduğunu ancak Premier Lig'de oynama şansını tepmek istemediğini iletti. Burak Yılmaz 30 yaşına yaklaştığını ve İngiltere'de oynamak için West Ham'ın teklifinin son şansı olabileceğini de Mehmet Özbek'e söyledi.

 Mehmet Özbek ise golcü oyuncunun bu isteğine karşılık "Sen bizim için çok önemli bir oyuncusun. Bu kulübün efsaneleri arasına gireceksin, artık bizim evladımızsın ve seni bırakmayı asla düşünemeyiz. Bundan sonra da en ufak sorunun olduğunda da çözmek için ben yanında olacağım. Galatasaray'da kal ve Şampiyonlar Ligi'nde gollerine devam et" diye konuştu.

 Karşılıklı süren uzun diyalog sonucu Mehmet Özbek, Burak’ı sarı kırmızılı kulüpte kalmaya ikna etti. Ancak West Ham'ın Burak Yılmaz'a ilgisi sürdüğü ve sarı kırmızılı kulübe yaptığı 5 milyon Euro”luk bonservis teklifini artıracağı öğrenildi.

 İNGİLİZ MEDYASI BURAK YILMAZ İLE WEST HAM'IN ANLAŞTIĞINI DUYURDU

 İngiliz basını iki gün önceye kadar West Ham, Burak Yılmaz transferinden vazgeçti haberleri yaparken bugün itibari ile bazı İngiliz gazeteleri çark etti ve Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Burak Yılmaz'ın önümüzdeki hafta West Ham'a transferinin noktalanacağına, kesin olduğuna iddia edildi.

West Ham ile Burak Yılmaz arasında anlaşmanın sağlandığını ilk haber yerel İngiliz gazetelerinden Brentwood Gazette, "West Ham Galatasaraylı Burak Yılmaz ile anlaştı" başlıklı haberinde, West Ham'ın bu hafta transferi bitirmeye hazır olduğunu  bildirdi.

Galatasaray'da 34 maçta 18 gol atan Burak Yılmaz'ın Premier Lig'e gelmeye çok istekli olduğuna değinen  Brentwood Gazette, 6.4 milyon sterlinlik  anlaşmanın, tüm meslek hayatını Türkiye'de geçiren Galatasaraylı  futbolcuyu Türkiye'den Doğu  Londra'ya getirebileceğini vurguladı. Kontratında 4 yılı olmasına rağmen West Ham'ın transferden umutlu olduğu kaydedildi. Geçen yıl Slaven Bilic'in çalıştırdığı Beşiktaş'a gol atan Galatasaraylı futbolcu için verilecek paranın henüz saptanmadığı öğrenildi. 6.4 milyon sterlinlik anlaşmada özel koşullarda anlaşma sağlandığı bildirildi. 87 maçta 57 gol atan 30 yaşındaki Burak Yılmaz ile ilgili olarak West Ham'ın Galatasaray ile bonservis ücreti konusunda  anlaşması gerekiyor West Ham'ın Teknik Direktörü Slaven Bilic'in takımının forvetini kuvvetlendirmeye öncelik verdiği vurgulandı.

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz